Astronauten uit het Internationaal Ruimtestation kunnen voortaan twitteren zonder tussenkomst van personeel op de grond.

De astronauten mogen zich dan wel zowat 350 km boven de Aarde bevinden; dat wil niet zeggen dat ze afgesloten zijn van de 'buitenwereld'. Zo beschikken ze al een hele poos over e-mail, internettelefonie en mogelijkheden tot het houden van videoconferenties met het thuisfront.

Voortaan kunnen de astronauten nu dus ook naar hartenlust twitteren. Berichtjes als 'is dat een marsmannetje of ziet mijn collega er vandaag wat groen uit' kunnen nu vanuit het ruimtestation rechtstreeks op Twitter geplaatst worden via het 'on board' draadloos netwerk.

Nieuw is Twitter in de ruimte overigens niet helemaal. Twitteren vanuit het ISS kon al, zij het met een omweg via een e-mail naar het grondpersoneel. De eerste om ervan gebruik te maken was trouwens de Amerikaan T.J. Creamer die op @AstroïTJ meteen twitterde dat hij de eerste live-twitteraar van uit de ruimte was.

Astronauten uit het Internationaal Ruimtestation kunnen voortaan twitteren zonder tussenkomst van personeel op de grond. De astronauten mogen zich dan wel zowat 350 km boven de Aarde bevinden; dat wil niet zeggen dat ze afgesloten zijn van de 'buitenwereld'. Zo beschikken ze al een hele poos over e-mail, internettelefonie en mogelijkheden tot het houden van videoconferenties met het thuisfront. Voortaan kunnen de astronauten nu dus ook naar hartenlust twitteren. Berichtjes als 'is dat een marsmannetje of ziet mijn collega er vandaag wat groen uit' kunnen nu vanuit het ruimtestation rechtstreeks op Twitter geplaatst worden via het 'on board' draadloos netwerk. Nieuw is Twitter in de ruimte overigens niet helemaal. Twitteren vanuit het ISS kon al, zij het met een omweg via een e-mail naar het grondpersoneel. De eerste om ervan gebruik te maken was trouwens de Amerikaan T.J. Creamer die op @AstroïTJ meteen twitterde dat hij de eerste live-twitteraar van uit de ruimte was.