Pc-fabrikant Asus gaat de productie en verkoop van zijn Eee PC-reeks stopzetten.

Dat zegt Asus-ceo Jerry Shen aan Digitimes en The Register. Netbooks verkopen niet meer in de markten waar het bedrijf dacht nog interesse te zien, zoals Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Zuidoost Azië. Tablets en zogenaamde 'convertibles' (tablets met afneembare toetsenborden) nemen ook daar de markt over. Bovendien is Windows 8 te duur als besturingssysteem voor een goedkope netbook. Ook de nieuwe solid state disks, aanraakschermen, hogere resoluties en betere batterijen drijven de prijs op.

Asus is niet het enige bedrijf dat die beslissing neemt. Dell en Samsung hebben die boodschap ook al laten weerklinken. En ook over MSI, Acer en Toshiba Amerika zijn er vergelijkbare berichten.

Pc-fabrikant Asus gaat de productie en verkoop van zijn Eee PC-reeks stopzetten. Dat zegt Asus-ceo Jerry Shen aan Digitimes en The Register. Netbooks verkopen niet meer in de markten waar het bedrijf dacht nog interesse te zien, zoals Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Zuidoost Azië. Tablets en zogenaamde 'convertibles' (tablets met afneembare toetsenborden) nemen ook daar de markt over. Bovendien is Windows 8 te duur als besturingssysteem voor een goedkope netbook. Ook de nieuwe solid state disks, aanraakschermen, hogere resoluties en betere batterijen drijven de prijs op. Asus is niet het enige bedrijf dat die beslissing neemt. Dell en Samsung hebben die boodschap ook al laten weerklinken. En ook over MSI, Acer en Toshiba Amerika zijn er vergelijkbare berichten.