AT&T wil 5000 banen die het had geoffshored, terughalen naar de Verenigde Staten. De eerste 3000 zijn al 'inbesteed'. Komende zomer moet het programma zijn afgerond.

Het telecomconcern had bij de overname van branchegenoot Bell South in 2006 beloofd om in totaal 5000 banen die Bell South eerder naar India had verplaatst, terug te halen. Het betrof voornamelijk callcenterwerk. Die belofte vond AT&T lastig na te komen. In 2008 klaagde topman Randall Stephenson nog over een gebrek aan gekwalificeerd personeel en een hoog arbeidsloon.

3000 jobs zijn al teruggehaald. Het overgrote deel is ondergebracht in helpdesks voor internetdiensten in North Carolina, Louisiana, Alabama, Florida en Kentucky. Ook wil AT&T (300.000 werknemers sterk) nog eens 2000 jobs terughalen en onderbrengen in servicecentra voor draadloze diensten in Indiana, Texas, Nevada, Michigan en Arkansas. Dat programma moet in de zomer van 2009 zijn afgerond.

Volgens Bill Blase, hoofd personeelszaken, is er met vakbonden overeenstemming bereikt om de nieuwe arbeidsplaatsen qua kosten marktconform te houden. In zijn ogen gaat het om goede banen met een goede beloning. "We zijn opgetogen dat we dit werk opnieuw in huis hebben."

In samenwerking met Computable

AT&T wil 5000 banen die het had geoffshored, terughalen naar de Verenigde Staten. De eerste 3000 zijn al 'inbesteed'. Komende zomer moet het programma zijn afgerond. Het telecomconcern had bij de overname van branchegenoot Bell South in 2006 beloofd om in totaal 5000 banen die Bell South eerder naar India had verplaatst, terug te halen. Het betrof voornamelijk callcenterwerk. Die belofte vond AT&T lastig na te komen. In 2008 klaagde topman Randall Stephenson nog over een gebrek aan gekwalificeerd personeel en een hoog arbeidsloon. 3000 jobs zijn al teruggehaald. Het overgrote deel is ondergebracht in helpdesks voor internetdiensten in North Carolina, Louisiana, Alabama, Florida en Kentucky. Ook wil AT&T (300.000 werknemers sterk) nog eens 2000 jobs terughalen en onderbrengen in servicecentra voor draadloze diensten in Indiana, Texas, Nevada, Michigan en Arkansas. Dat programma moet in de zomer van 2009 zijn afgerond. Volgens Bill Blase, hoofd personeelszaken, is er met vakbonden overeenstemming bereikt om de nieuwe arbeidsplaatsen qua kosten marktconform te houden. In zijn ogen gaat het om goede banen met een goede beloning. "We zijn opgetogen dat we dit werk opnieuw in huis hebben." In samenwerking met Computable