In de Filippijnen zijn vier verdachten opgepakt die het telefoniesysteem van AT&T zouden gekraakt hebben.

De hackers, drie mannen en een vrouw, zouden sinds 2009 pogingen hebben gedaan om binnen te geraken in de trunk lines van onder andere AT&T. Zo zouden ze naar betaalnummers gebeld hebben op rekening van AT&T-klanten. De hack zou AT&T zo'n 2 miljoen dollar hebben gekost, geld dat volgens de FBI naar de terroristische organisatie Jemaah Islamiyah werd gesluisd, zo blijkt uit een 'paper trail' dat de FBI heeft kunnen volgen. Die organisatie wordt onder meer verantwoordelijk geacht voor de aanslag in Bali in 2002.

Vorige week nog meldde AT&T een onsuccesvolle inbraakpoging van hackers, om zo mobiele nummers te linken met online accounts van klanten. Het is nog niet duidelijk of er enige link is met de arrestaties in de Filippijnen.

In de Filippijnen zijn vier verdachten opgepakt die het telefoniesysteem van AT&T zouden gekraakt hebben. De hackers, drie mannen en een vrouw, zouden sinds 2009 pogingen hebben gedaan om binnen te geraken in de trunk lines van onder andere AT&T. Zo zouden ze naar betaalnummers gebeld hebben op rekening van AT&T-klanten. De hack zou AT&T zo'n 2 miljoen dollar hebben gekost, geld dat volgens de FBI naar de terroristische organisatie Jemaah Islamiyah werd gesluisd, zo blijkt uit een 'paper trail' dat de FBI heeft kunnen volgen. Die organisatie wordt onder meer verantwoordelijk geacht voor de aanslag in Bali in 2002. Vorige week nog meldde AT&T een onsuccesvolle inbraakpoging van hackers, om zo mobiele nummers te linken met online accounts van klanten. Het is nog niet duidelijk of er enige link is met de arrestaties in de Filippijnen.