De kans bestaat dat we op termijn controle krijgen over reeds verzonden e-mails. AT&T werkt aan een systeem waarbij je het doorsturen en zelfs de hele boodschap kan tegenhouden.

Het gaat om een patent dat AT&T heeft aangevraagd voor een systeem dat e-maillekken en per ongeluk verzonden berichten een halt toeroept. Zo kan je als verzender kiezen naar wie het wel of niet mag worden doorgestuurd en kan je een levensduur op het bericht zetten waarna het onleesbaar wordt. Ook van op afstand wissen of een waarschuwing krijgen wanneer een bericht wordt doorgestuurd vooraleer het wordt beantwoord is mogelijk.

Forbes, dat de publieke melding van het patent vond, merkt terecht op dat het systeem uw Gmail of Windows Live-account waarschijnlijk niet zal vervangen. Zo gaat het om een systeem dat los staat van klassieke e-mail. Maar onder zakelijke gebruikers, zeker zij die met zeer vertrouwelijke informatie werken, kan het concept wel een meerwaarde genereren.

Het idee doet denken aan de populaire app Snapchat waar je een foto kan doorsturen die zichzelf wist na enkele seconden. Al blijft ook hier van tel dat een printscreen of een foto van het scherm niet te vermijden valt.

De kans bestaat dat we op termijn controle krijgen over reeds verzonden e-mails. AT&T werkt aan een systeem waarbij je het doorsturen en zelfs de hele boodschap kan tegenhouden. Het gaat om een patent dat AT&T heeft aangevraagd voor een systeem dat e-maillekken en per ongeluk verzonden berichten een halt toeroept. Zo kan je als verzender kiezen naar wie het wel of niet mag worden doorgestuurd en kan je een levensduur op het bericht zetten waarna het onleesbaar wordt. Ook van op afstand wissen of een waarschuwing krijgen wanneer een bericht wordt doorgestuurd vooraleer het wordt beantwoord is mogelijk. Forbes, dat de publieke melding van het patent vond, merkt terecht op dat het systeem uw Gmail of Windows Live-account waarschijnlijk niet zal vervangen. Zo gaat het om een systeem dat los staat van klassieke e-mail. Maar onder zakelijke gebruikers, zeker zij die met zeer vertrouwelijke informatie werken, kan het concept wel een meerwaarde genereren. Het idee doet denken aan de populaire app Snapchat waar je een foto kan doorsturen die zichzelf wist na enkele seconden. Al blijft ook hier van tel dat een printscreen of een foto van het scherm niet te vermijden valt.