Atos en het Chinese softwarebedrijf Ufida creëren samen een joint venture, Yunano. Dat nieuwe bedrijf zal clouddiensten gaan leveren aan bedrijfsklanten in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika).

Het beursgenoteerde Ufida is één van de grootste softwarebedrijven van China, met meer dan 200 vestigingen en 12.000 werknemers. Het bedrijf krijgt 30 procent in de nieuwe joint venture, Yunano (letterlijk vertaald: 'wolk en veilig'). Atos staat voor de overige 70 procent. Samen pompten de firma's 5,7 miljoen euro in de oprichting van het nieuwe bedrijf.

Yunano, met hoofdkwartier in Parijs, zal zowel clouddiensten leveren als applicaties in de cloud, zowel financiële pakketten en erp-software als it-consultancy. Het bedrijf focust op middelgrote organisaties of op filialen van grote groepen. Ook zou het aanbod, gezien de Chinese connectie, bruikbaar kunnen zijn voor bedrijven die uitbreiden naar Azië.

Beide aandeelhouders zien hun voordeel in de oprichting van Yunano. Voor Atos is het de kans om wat meer voet aan de grond te krijgen op de markt van de clouddiensten, zowel in Europa als in de groeiende Chinese markt. Ufida daarentegen kan zo, met de steun van Atos, vlot de Europese markt betreden met zijn eigen erp-software.

Atos en het Chinese softwarebedrijf Ufida creëren samen een joint venture, Yunano. Dat nieuwe bedrijf zal clouddiensten gaan leveren aan bedrijfsklanten in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika). Het beursgenoteerde Ufida is één van de grootste softwarebedrijven van China, met meer dan 200 vestigingen en 12.000 werknemers. Het bedrijf krijgt 30 procent in de nieuwe joint venture, Yunano (letterlijk vertaald: 'wolk en veilig'). Atos staat voor de overige 70 procent. Samen pompten de firma's 5,7 miljoen euro in de oprichting van het nieuwe bedrijf. Yunano, met hoofdkwartier in Parijs, zal zowel clouddiensten leveren als applicaties in de cloud, zowel financiële pakketten en erp-software als it-consultancy. Het bedrijf focust op middelgrote organisaties of op filialen van grote groepen. Ook zou het aanbod, gezien de Chinese connectie, bruikbaar kunnen zijn voor bedrijven die uitbreiden naar Azië. Beide aandeelhouders zien hun voordeel in de oprichting van Yunano. Voor Atos is het de kans om wat meer voet aan de grond te krijgen op de markt van de clouddiensten, zowel in Europa als in de groeiende Chinese markt. Ufida daarentegen kan zo, met de steun van Atos, vlot de Europese markt betreden met zijn eigen erp-software.