Atos, EMC en VMware sluiten een strategische alliantie voor open cloud computing. Daarnaast zetten de bedrijven het nieuwe bedrijf Canopy op, waarin Atos de grootste aandeelhouder is en daarom de ceo zal leveren.

Canopy helpt organisaties om hun overgang naar de cloud te versnellen. Het hoofdkantoor van Canopy gaat ergens in Europa komen. In de samenwerking en het nieuwe bedrijf leveren EMC en VMware de technologie, Atos stelt zijn datacenters beschikbaar. De drie bedrijven gaan zich inzetten om innovatie te stimuleren en gaan samen Canopy in de markt positioneren.

Het nieuwe aanbod van clouddiensten wordt gebaseerd op open standaarden. Hierdoor kunnen klanten altijd kiezen voor de technologie van hun voorkeur en besluiten of de oplossing wel of niet op locatie wordt beheerd en hoe zij private, publieke en hybride cloudoplossingen combineren om die het beste te laten aansluiten op zakelijke behoeften. Deze diensten zijn ontwikkeld voor verschillende verticale markten.

Binnen de samenwerking worden verschillende oplossingen gebruikt. Een app-winkel voor de grootzakelijke markt stelt klanten in alle delen van de wereld in staat een keuze te maken uit en toegang te krijgen tot applicaties op basis van het SaaS-model (software-as-a-service) en die te downloaden. Het aanbod zal bestaan uit horizontale (cross-industriële) en verticale (specifiek voor een bepaalde sector) applicaties.

Een platform as a service (PaaS) voor de grootzakelijke markt voorziet in een beveiligde Java-ontwikkelstraat, waarin een standaard raamwerk is geïntegreerd waarbinnen Canopy en zijn klanten nieuwe cloud-applicaties kunnen ontwikkelen, bouwen en testen. Een private cloud biedt klanten een van tevoren geconfigureerde, gestandaardiseerde mogelijkheid voor onsite en offsite implementaties, waarmee klanten zich snel kunnen voorbereiden voor een overgang naar de cloud.

Ook worden er adviesdiensten geleverd die variëren van het bouwen van een op maat gesneden cloud-trategie tot het opstellen van een roadmap voor cloudtransformaties.

In samenwerking met Computable

Atos, EMC en VMware sluiten een strategische alliantie voor open cloud computing. Daarnaast zetten de bedrijven het nieuwe bedrijf Canopy op, waarin Atos de grootste aandeelhouder is en daarom de ceo zal leveren. Canopy helpt organisaties om hun overgang naar de cloud te versnellen. Het hoofdkantoor van Canopy gaat ergens in Europa komen. In de samenwerking en het nieuwe bedrijf leveren EMC en VMware de technologie, Atos stelt zijn datacenters beschikbaar. De drie bedrijven gaan zich inzetten om innovatie te stimuleren en gaan samen Canopy in de markt positioneren. Het nieuwe aanbod van clouddiensten wordt gebaseerd op open standaarden. Hierdoor kunnen klanten altijd kiezen voor de technologie van hun voorkeur en besluiten of de oplossing wel of niet op locatie wordt beheerd en hoe zij private, publieke en hybride cloudoplossingen combineren om die het beste te laten aansluiten op zakelijke behoeften. Deze diensten zijn ontwikkeld voor verschillende verticale markten. Binnen de samenwerking worden verschillende oplossingen gebruikt. Een app-winkel voor de grootzakelijke markt stelt klanten in alle delen van de wereld in staat een keuze te maken uit en toegang te krijgen tot applicaties op basis van het SaaS-model (software-as-a-service) en die te downloaden. Het aanbod zal bestaan uit horizontale (cross-industriële) en verticale (specifiek voor een bepaalde sector) applicaties. Een platform as a service (PaaS) voor de grootzakelijke markt voorziet in een beveiligde Java-ontwikkelstraat, waarin een standaard raamwerk is geïntegreerd waarbinnen Canopy en zijn klanten nieuwe cloud-applicaties kunnen ontwikkelen, bouwen en testen. Een private cloud biedt klanten een van tevoren geconfigureerde, gestandaardiseerde mogelijkheid voor onsite en offsite implementaties, waarmee klanten zich snel kunnen voorbereiden voor een overgang naar de cloud. Ook worden er adviesdiensten geleverd die variëren van het bouwen van een op maat gesneden cloud-trategie tot het opstellen van een roadmap voor cloudtransformaties. In samenwerking met Computable