Het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC) heeft de ontwikkeling van zijn nieuwe communicatiesysteem toevertrouwd aan de Belgische poot van ict-dienstenleverancier Atos Origin.

Het BOIC maakt al jaren gebruik van een it-systeem dat informatie bevat over atleten, sportorganisaties, partners, evenementen en resultaten. Die gegevens moeten desgewenst gemakkelijk kunnen worden gecommuniceerd. Het oude systeem voldoet echter niet langer aan de noden van het BOIC. Daarom ging de organisatie op zoek naar een nieuwe oplossing.

Het BOIC koos uiteindelijk voor Atos Origin als it-leverancier. Dat leverde een oplossing op basis van Microsoft-technologie (Visual Studio Team System 2008 en .net Framework 3.5). Ze combineert een smart client met webapplicaties, vanuit de door Atos Origin zelf ontwikkelde methodologie SDMC (Software Development and Maintenance Center). "Het resultaat van het project is een veilig, krachtig en schaalbaar systeem met ruime uitbreidingsmogelijkheden", aldus beide partijen. "Van atleten over journalisten en sportorganisaties tot partners en bedrijven, alle betrokken partijen zullen sneller, beter en makkelijker communiceren."

Het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC) heeft de ontwikkeling van zijn nieuwe communicatiesysteem toevertrouwd aan de Belgische poot van ict-dienstenleverancier Atos Origin. Het BOIC maakt al jaren gebruik van een it-systeem dat informatie bevat over atleten, sportorganisaties, partners, evenementen en resultaten. Die gegevens moeten desgewenst gemakkelijk kunnen worden gecommuniceerd. Het oude systeem voldoet echter niet langer aan de noden van het BOIC. Daarom ging de organisatie op zoek naar een nieuwe oplossing. Het BOIC koos uiteindelijk voor Atos Origin als it-leverancier. Dat leverde een oplossing op basis van Microsoft-technologie (Visual Studio Team System 2008 en .net Framework 3.5). Ze combineert een smart client met webapplicaties, vanuit de door Atos Origin zelf ontwikkelde methodologie SDMC (Software Development and Maintenance Center). "Het resultaat van het project is een veilig, krachtig en schaalbaar systeem met ruime uitbreidingsmogelijkheden", aldus beide partijen. "Van atleten over journalisten en sportorganisaties tot partners en bedrijven, alle betrokken partijen zullen sneller, beter en makkelijker communiceren."