Atos Origin moet zijn zelfstandigheid opgeven en opgaan in een groter geheel. Dat stellen de hedgefondsen Centaurus en Pardus Capital die samen goed zijn voor een aandeel van ruim 20 procent in de Frans-Nederlandse ict-dienstverlener.

Hedgefonds Centaurus en het Amerikaanse Pardus Capital Management, samen goed voor een aandeel van meer dan 20 procent in Atos Origin willen dat de Frans-Nederlandse ict-dienstverlener zijn zelfstandigheid opgeeft en opgaat in een groter geheel. Centaurus topman Oppetit zegt tegen de Franse zakenkrant Les Echos: "Atos is een mooi bedrijf, met getalenteerde mensen en een goede clienteel, maar strategisch is het kansloos. Het bedrijf is te klein om een generalist te zijn, terwijl het niet gespecialiseerd genoeg is om in nichemarkten een positie te verwerven. Daarom denken we dat de strategie opnieuw tegen het licht moet worden gehouden."

De topmannen van de hedgefondsen sluiten niet uit dat zij proberen de controle over het bedrijf te krijgen als Atos "geen rekening houdt met de wensen van zijn belangrijkste aandeelhouders". De twee durfkapitalisten willen vooral elk een zetel in de raad van toezicht van Atos Origin om zeggenschap te krijgen over de strategie.

Ceo Philippe Germond van Atos Origin heeft bij persagentschap Reuters gereageerd dat momenteel niets een verkoop van het bedrijf zou rechtvaardigen. "Atos draait goed, is op dreef, beweegt snel en is in goede gezondheid." En nog: "Als wij geen reden van bestaan hebben als onafhankelijk bedrijf, dan heeft LogicaCMG die niet, Sopra niet, Steria niet en CapGemini amper." Volgens hem zou in die logica dan enkel IBM kunnen overleven op de Europese markt.

In samenwerking met Computable

Atos Origin moet zijn zelfstandigheid opgeven en opgaan in een groter geheel. Dat stellen de hedgefondsen Centaurus en Pardus Capital die samen goed zijn voor een aandeel van ruim 20 procent in de Frans-Nederlandse ict-dienstverlener. Hedgefonds Centaurus en het Amerikaanse Pardus Capital Management, samen goed voor een aandeel van meer dan 20 procent in Atos Origin willen dat de Frans-Nederlandse ict-dienstverlener zijn zelfstandigheid opgeeft en opgaat in een groter geheel. Centaurus topman Oppetit zegt tegen de Franse zakenkrant Les Echos: "Atos is een mooi bedrijf, met getalenteerde mensen en een goede clienteel, maar strategisch is het kansloos. Het bedrijf is te klein om een generalist te zijn, terwijl het niet gespecialiseerd genoeg is om in nichemarkten een positie te verwerven. Daarom denken we dat de strategie opnieuw tegen het licht moet worden gehouden." De topmannen van de hedgefondsen sluiten niet uit dat zij proberen de controle over het bedrijf te krijgen als Atos "geen rekening houdt met de wensen van zijn belangrijkste aandeelhouders". De twee durfkapitalisten willen vooral elk een zetel in de raad van toezicht van Atos Origin om zeggenschap te krijgen over de strategie. Ceo Philippe Germond van Atos Origin heeft bij persagentschap Reuters gereageerd dat momenteel niets een verkoop van het bedrijf zou rechtvaardigen. "Atos draait goed, is op dreef, beweegt snel en is in goede gezondheid." En nog: "Als wij geen reden van bestaan hebben als onafhankelijk bedrijf, dan heeft LogicaCMG die niet, Sopra niet, Steria niet en CapGemini amper." Volgens hem zou in die logica dan enkel IBM kunnen overleven op de Europese markt. In samenwerking met Computable