Germond lijkt zijn eerdere verzet tegen de durfkapitaalfondsen en aandeelhouders Centaurus en Pardus cash betaald te hebben. Het nieuwe opperhoofd wordt Thierry Breton.

Ceo Philippe Germond verzette zich in het voorjaar tegen [het aandringen van Centaurus en Pardu (samen nu goed voor 16,7 procent van de aandelen) om delen van it-dienstenreus Atos Origin te verkopen] om het zwalpende schip terug op koers te krijgen. Hoewel die openlijke ruzie nadien werd bijgelegd én eind oktober werd besloten om effectief voor 500 miljoen euro activiteiten te verkopen, lijkt Germond nu het gelag te betalen voor zijn eerdere tegenstand.

Nieuwe ceo en chairman van de directieraad wordt Thierry Breton, in een niet zo ver verleden nog Frans minister van Economie en Financiën. Breton leidde in het verleden ook Bull (1993-1996), Thomson (1997-2002) en France Telecom (2002-2005).

Germond lijkt zijn eerdere verzet tegen de durfkapitaalfondsen en aandeelhouders Centaurus en Pardus cash betaald te hebben. Het nieuwe opperhoofd wordt Thierry Breton. Ceo Philippe Germond verzette zich in het voorjaar tegen [het aandringen van Centaurus en Pardu (samen nu goed voor 16,7 procent van de aandelen) om delen van it-dienstenreus Atos Origin te verkopen] om het zwalpende schip terug op koers te krijgen. Hoewel die openlijke ruzie nadien werd bijgelegd én eind oktober werd besloten om effectief voor 500 miljoen euro activiteiten te verkopen, lijkt Germond nu het gelag te betalen voor zijn eerdere tegenstand. Nieuwe ceo en chairman van de directieraad wordt Thierry Breton, in een niet zo ver verleden nog Frans minister van Economie en Financiën. Breton leidde in het verleden ook Bull (1993-1996), Thomson (1997-2002) en France Telecom (2002-2005).