Atos brengt een bod uit op sectorgenoot Bull. Door de twee Franse IT-bedrijven samen te brengen wil Atos Europees leider in beveiliging en cloud worden.

620 miljoen euro legt Atos op tafel, goed voor 4,90 euro per aandeel, 22 procent hoger dan de afsluitprijs van afgelopen vrijdag. In een gezamelijke verklaring klinkt bovendien dat beide raden van bestuur en vertegenwoordigers van een kwart van de aandelen het overnamebod aanraden.

Thierry Breton, ceo van Atos, merkt op dat de specialisaties van Bull, zoals cyberbeveiliging, data analytics en de grote hoeveelheid aan computerkracht complementair zijn met de grootschalige operaties van Atos. Breton werkte overigens van 1993 tot 1997 bij Bull.

Atos telde afgelopen jaar zo'n 77.000 werknemers in 47 landen. Op basis van gegevens van Trendstop haalde het bedrijf in België een omzet van 220 miljoen euro in 2012 en telde het iets meer dan 858 werknemers.

Bull heeft in ons land in 2012 een omzet van 67 miljoen euro neergezet volgens Trendstop en telt 111 werknemers. Begin dit jaar kondigde het bedrijf een grote herstructureringsoperatie aan die het bedrijf wereldwijd 30 miljoen euro moet opleveren. Tot voor kort werd de Belgische afdeling geleid door Saskia Vanuffelen die intussen bij Ericsson aan de slag is.

Volgens Bloomberg hebben beide bedrijven (internationaal) een gezamelijke omzet van tien miljard dollar.

Atos brengt een bod uit op sectorgenoot Bull. Door de twee Franse IT-bedrijven samen te brengen wil Atos Europees leider in beveiliging en cloud worden. 620 miljoen euro legt Atos op tafel, goed voor 4,90 euro per aandeel, 22 procent hoger dan de afsluitprijs van afgelopen vrijdag. In een gezamelijke verklaring klinkt bovendien dat beide raden van bestuur en vertegenwoordigers van een kwart van de aandelen het overnamebod aanraden. Thierry Breton, ceo van Atos, merkt op dat de specialisaties van Bull, zoals cyberbeveiliging, data analytics en de grote hoeveelheid aan computerkracht complementair zijn met de grootschalige operaties van Atos. Breton werkte overigens van 1993 tot 1997 bij Bull. Atos telde afgelopen jaar zo'n 77.000 werknemers in 47 landen. Op basis van gegevens van Trendstop haalde het bedrijf in België een omzet van 220 miljoen euro in 2012 en telde het iets meer dan 858 werknemers. Bull heeft in ons land in 2012 een omzet van 67 miljoen euro neergezet volgens Trendstop en telt 111 werknemers. Begin dit jaar kondigde het bedrijf een grote herstructureringsoperatie aan die het bedrijf wereldwijd 30 miljoen euro moet opleveren. Tot voor kort werd de Belgische afdeling geleid door Saskia Vanuffelen die intussen bij Ericsson aan de slag is. Volgens Bloomberg hebben beide bedrijven (internationaal) een gezamelijke omzet van tien miljard dollar.