Het Amerikaanse privébedrijf Attachmate betaalt 2,2 miljard dollar voor softwarebedrijf Novell. Ook Microsoft pikt zijn graantje mee door (via het eigen CPTN Holdings LLC) een deel van de intellectuele eigendom van Novell over te nemen voor 450 miljoen dollar.

Attachmate is gespecialiseerd in terminal emulatie en systeem- en securitybeheer. Het bedrijf uit Seattle is in handen van een groep investeerders geleid door Francisco Partners, Golden Gate Capital en Thoma Cressey Bravo. Attachmate betaalt 6,10 dollar in contanten voor Novell, een premie van 9 procent boven de slotkoers van vrijdag 19 november.

Attachmate wil Novell in twee business units opsplitsen, Novell en (de Linux-distributie) Suse. Die twee zullen dus naast Attachmate en het in 2006 overgenomen NetIQ blijven bestaan.

"Bepaald intellectueel eigendom" komt voor 450 miljoen dollar in contanten in handen van CPTN Holdings LLC, dat een reeks bedrijven omvat die gecontroleerd worden door Microsoft. Hoewel niet gespecifieerd, gaat het waarschijnlijk om dat gedeelte waarover Microsoft en Novell in 2006 geleden al een partnerovereenkomst sloten.

Novell verwierp eind maart van dit jaar al een overnamebod door investeerder Elliot Associates voor 2 miljard dollar. Dit nieuwe overnamebod, dat wel gesteund wordt door de Novell-directie, zou in het eerste kwartaal van 2011 kunnen worden afgerond.

Het Amerikaanse privébedrijf Attachmate betaalt 2,2 miljard dollar voor softwarebedrijf Novell. Ook Microsoft pikt zijn graantje mee door (via het eigen CPTN Holdings LLC) een deel van de intellectuele eigendom van Novell over te nemen voor 450 miljoen dollar. Attachmate is gespecialiseerd in terminal emulatie en systeem- en securitybeheer. Het bedrijf uit Seattle is in handen van een groep investeerders geleid door Francisco Partners, Golden Gate Capital en Thoma Cressey Bravo. Attachmate betaalt 6,10 dollar in contanten voor Novell, een premie van 9 procent boven de slotkoers van vrijdag 19 november. Attachmate wil Novell in twee business units opsplitsen, Novell en (de Linux-distributie) Suse. Die twee zullen dus naast Attachmate en het in 2006 overgenomen NetIQ blijven bestaan. "Bepaald intellectueel eigendom" komt voor 450 miljoen dollar in contanten in handen van CPTN Holdings LLC, dat een reeks bedrijven omvat die gecontroleerd worden door Microsoft. Hoewel niet gespecifieerd, gaat het waarschijnlijk om dat gedeelte waarover Microsoft en Novell in 2006 geleden al een partnerovereenkomst sloten. Novell verwierp eind maart van dit jaar al een overnamebod door investeerder Elliot Associates voor 2 miljard dollar. Dit nieuwe overnamebod, dat wel gesteund wordt door de Novell-directie, zou in het eerste kwartaal van 2011 kunnen worden afgerond.