Audi gaat een geüpdate versie van zijn A2-model uitbrengen, en wil daar een app store aan koppelen die chauffeurs toelaat het interieur, de eigenschappen en de rijstijl van de wagen te beïnvloeden.

De opgefriste A2 wordt speciaal ontworpen voor het gebruik in megalopolissen waar miljoenen mensen wonen. De wagen zal te koop worden aangeboden in een basisversie, waarna chauffeurs individueel bepaalde functies zoals zetelverwarming, aangepaste navigatie en een strakkere ophanging kunnen 'downloaden'.

'Net zoals je je huis naar eigen smaak inricht, zal dat voortaan ook met je wagen kunnen,' aldus marketingverantwoordelijke Peter Schwarzenbauer van Audi in The Financial Times. In steden zoals Tokyo, Shanghai, New York en Frankfurt lopen momenteel tests waarbij klanten al kunnen aangeven welke apps ze wel zien zitten voor de app-store van Audi.

De opening van een dergelijke applicatiewinkel zou potentieel een enorme inkomstenbron kunnen worden, aldus nog Schwarzenbauer.

Audi gaat een geüpdate versie van zijn A2-model uitbrengen, en wil daar een app store aan koppelen die chauffeurs toelaat het interieur, de eigenschappen en de rijstijl van de wagen te beïnvloeden.De opgefriste A2 wordt speciaal ontworpen voor het gebruik in megalopolissen waar miljoenen mensen wonen. De wagen zal te koop worden aangeboden in een basisversie, waarna chauffeurs individueel bepaalde functies zoals zetelverwarming, aangepaste navigatie en een strakkere ophanging kunnen 'downloaden'. 'Net zoals je je huis naar eigen smaak inricht, zal dat voortaan ook met je wagen kunnen,' aldus marketingverantwoordelijke Peter Schwarzenbauer van Audi in The Financial Times. In steden zoals Tokyo, Shanghai, New York en Frankfurt lopen momenteel tests waarbij klanten al kunnen aangeven welke apps ze wel zien zitten voor de app-store van Audi.De opening van een dergelijke applicatiewinkel zou potentieel een enorme inkomstenbron kunnen worden, aldus nog Schwarzenbauer.