Australië doelwit van grote cyberaanval

© Getty Images

Australië wordt momenteel getroffen door een grote cyberaanval. Het land is al een aantal maanden het doelwit van hackers. Volgens premier Scott Morrison is de aanval zo goed georganiseerd en zo grootschalig, dat er een ‘machtig land’ achter moet zitten.

‘Er zijn maar een paar landen die de middelen hebben voor een dergelijke cyberaanval’, aldus de premier. Alle niveaus van de Australische overheid worden aangevallen, net als bedrijven, onderwijsinstellingen, gezondheidsinstellingen en andere essentiële bedrijven.

Nog geen grote lekken

Morrison zegt niet te weten wat de motivatie van de hackers is. Hij wil niet zeggen welk land erachter zit, maar de cyberaanvallen zouden volgens hem al een aantal maanden aan de gang zijn.

Er zouden nog geen grote datalekken zijn geweest door de aanvallen. Morrison zegt tegen nieuwszender ABC News dat hij ervoor heeft gekozen om het nieuws nu te brengen, zodat de Australiërs op de hoogte zijn van wat er gebeurt. Niet omdat de dreiging nu ineens hoger zou zijn dan in de afgelopen maanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content