myGov is een webportaal waar Australiërs toegang krijgen tot info over hun belastingen, kinderbijslag, ziekteverzekering en andere overheidszaken. De site werkt optioneel met two-factor authentication waarbij je naast je eigen wachtwoord ook een eenmalige sms-code ontvangt ontvangen om in te loggen.

Maar de overheid raadt nu zelf aan dat burgers die naar het buitenland trekken de extra beveiliging uitschakelen. De achterliggende reden is dat zulke sms-berichten misschien niet goed aankomen of extra kosten met zich meebrengen.

Het advies is opmerkelijk omdat zo'n dubbele inlogprocedure het risico op misbruik door hackers enorm verkleint. Zo is het net in het buitenland, waar je verbinding niet altijd veilig is, of misschien andermans toestel gebruikt, belangrijk dat een hacker meer nodig heeft dan enkel het wachtwoord dat je zelf moet onthouden.

myGov is een webportaal waar Australiërs toegang krijgen tot info over hun belastingen, kinderbijslag, ziekteverzekering en andere overheidszaken. De site werkt optioneel met two-factor authentication waarbij je naast je eigen wachtwoord ook een eenmalige sms-code ontvangt ontvangen om in te loggen.Maar de overheid raadt nu zelf aan dat burgers die naar het buitenland trekken de extra beveiliging uitschakelen. De achterliggende reden is dat zulke sms-berichten misschien niet goed aankomen of extra kosten met zich meebrengen.Het advies is opmerkelijk omdat zo'n dubbele inlogprocedure het risico op misbruik door hackers enorm verkleint. Zo is het net in het buitenland, waar je verbinding niet altijd veilig is, of misschien andermans toestel gebruikt, belangrijk dat een hacker meer nodig heeft dan enkel het wachtwoord dat je zelf moet onthouden.