Volgens het Australische Informatiecommissariaat zijn de gegevens van meer dan 300.000 Australiërs verkocht aan derden. De gegevens zouden onder meer zijn gebruikt om te meten welke politieke advertenties getoond moeten worden.

Het Australische onderzoek is in 2018 gestart toen de zaak rond Cambridge Analytica aan het licht kwam. Facebook zei toen dat de gegevens van 87 miljoen gebruikers mogelijk gelekt waren.

Tussen 2007 en 2014 hadden app-ontwikkelaars toegang tot persoonlijke gegevens van Facebookgebruikers, zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven. Het ging niet alleen om mensen die een Facebookapplicatie hadden gedownload, maar ook om gebruikers die bevriend waren met mensen die dat hadden gedaan.

Volgens het Australische Informatiecommissariaat zijn de gegevens van meer dan 300.000 Australiërs verkocht aan derden. De gegevens zouden onder meer zijn gebruikt om te meten welke politieke advertenties getoond moeten worden.Het Australische onderzoek is in 2018 gestart toen de zaak rond Cambridge Analytica aan het licht kwam. Facebook zei toen dat de gegevens van 87 miljoen gebruikers mogelijk gelekt waren.Tussen 2007 en 2014 hadden app-ontwikkelaars toegang tot persoonlijke gegevens van Facebookgebruikers, zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven. Het ging niet alleen om mensen die een Facebookapplicatie hadden gedownload, maar ook om gebruikers die bevriend waren met mensen die dat hadden gedaan.