De techgigant riep in de Verenigde Staten ouders en hun kinderen, die traditiegetrouw met Halloween langs de deuren gaan, op om ook langs geparkeerde Google-auto's te lopen. Google leerde zo het systeem om kinderen in alle vormen en maten te herkennen.

De gegevens gebruikt Google om zelfrijdende auto's veiliger te maken. Google wil zijn auto's via detectiesystemen rekening laten houden met de onvoorspelbaarheid van kinderen in het verkeer.

Eerder zou de techgigant de computer ook al een meer menselijke interpretatie van de verkeersregels leren. Zo zouden de voertuigen, omwille van de veiligheid, bochten vaker afsnijden en bestaat de kans dat de auto's inhalen bij een doorgetrokken streep.

Bron: Automatiseringgids

De techgigant riep in de Verenigde Staten ouders en hun kinderen, die traditiegetrouw met Halloween langs de deuren gaan, op om ook langs geparkeerde Google-auto's te lopen. Google leerde zo het systeem om kinderen in alle vormen en maten te herkennen.De gegevens gebruikt Google om zelfrijdende auto's veiliger te maken. Google wil zijn auto's via detectiesystemen rekening laten houden met de onvoorspelbaarheid van kinderen in het verkeer.Eerder zou de techgigant de computer ook al een meer menselijke interpretatie van de verkeersregels leren. Zo zouden de voertuigen, omwille van de veiligheid, bochten vaker afsnijden en bestaat de kans dat de auto's inhalen bij een doorgetrokken streep.Bron: Automatiseringgids