Softwarebedrijf Autodesk neemt Algor - fabrikant van analyse- en simulatiesoftware - over voor 34 miljoen dollar.

Autodesk is gespecialiseerd in 2D- en 3D-ontwerpsoftware, terwijl Algor actief is in de zogeheten 'computer aided engineering' software. Die software wordt voornamelijk gebruikt voor productontwerp en -ontwikkeling in bijvoorbeeld de automobiel industrie, de luchtvaart of de medische sector.

Met de overname wil Autodesk zijn 'digital prototyping'-oplossingen versterken en aan geavanceerde simulaties doen. Zo zou op een ontwerp nu virtueel getest kunnen worden wat de invloed is van veranderende omstandigheden en zo zelfs tot voorspellingen te komen. Dat zou voor productontwikkelaars een handig hulpmiddel kunnen zijn om nog beter en nauwkeuriger te werken.

Als de overname voltooid is, zal Autodesk de Algor-oplossingen waarschijnlijk in zijn business unit 'manufacturing solutions' onderbrengen. Autodesk zal de belangrijkste productlijn van Algor overigens wel blijven doorontwikkelen en verkopen. Ook de directe gegevensuitwisseling met andere CAD-pakketten zal dan mogelijk blijven.

Softwarebedrijf Autodesk neemt Algor - fabrikant van analyse- en simulatiesoftware - over voor 34 miljoen dollar. Autodesk is gespecialiseerd in 2D- en 3D-ontwerpsoftware, terwijl Algor actief is in de zogeheten 'computer aided engineering' software. Die software wordt voornamelijk gebruikt voor productontwerp en -ontwikkeling in bijvoorbeeld de automobiel industrie, de luchtvaart of de medische sector. Met de overname wil Autodesk zijn 'digital prototyping'-oplossingen versterken en aan geavanceerde simulaties doen. Zo zou op een ontwerp nu virtueel getest kunnen worden wat de invloed is van veranderende omstandigheden en zo zelfs tot voorspellingen te komen. Dat zou voor productontwikkelaars een handig hulpmiddel kunnen zijn om nog beter en nauwkeuriger te werken. Als de overname voltooid is, zal Autodesk de Algor-oplossingen waarschijnlijk in zijn business unit 'manufacturing solutions' onderbrengen. Autodesk zal de belangrijkste productlijn van Algor overigens wel blijven doorontwikkelen en verkopen. Ook de directe gegevensuitwisseling met andere CAD-pakketten zal dan mogelijk blijven.