Ontwerpsoftwarespecialist Autodesk neemt voor een onbekend bedrag Horizontal Systems over, een leverancier van cloudsoftware voor de bouwindustrie. Het gaat om speciale software voor architecture, engineering en construction (aec).

De aec-software van Horizontal Systems wordt gecombineerd met Autodesk 360 software voor building information modeling (bim) oftewel digitaal bouwmodel. Building information modeling (bim) is een intelligent, model-based proces waarmee de gebruiker zijn bouw- en infrastructurele projecten sneller kan opzetten en beheren. Met bim applicaties kan een bouw van een gebouw, infrastructuur of fabriek worden gepland, ontworpen en beheerd worden.

Autodesk levert ontwerpsoftware voor gebouwen waarmee architecten en ontwerpers bouwkundige ontwerpen van hoge kwaliteit kunnen tekenen. Via de cloud kunen ze elkaars tekeningen bewerken en met elkaar uitwisselen. Aan de hand van automatische updates blijven de ontwerpen en documentatie up-to-date.

Autodesk bim-oplossingen voor bouw- en infrastructurele zijn onder andere Autodesk Revit en AutoCAD Civil 3D. De Autodesk Building Design en Autodesk Infrastructure Design Suites bieden een pakket aan tools om bim-workflows te ondersteunen.

In samenwerking met Computable

Ontwerpsoftwarespecialist Autodesk neemt voor een onbekend bedrag Horizontal Systems over, een leverancier van cloudsoftware voor de bouwindustrie. Het gaat om speciale software voor architecture, engineering en construction (aec). De aec-software van Horizontal Systems wordt gecombineerd met Autodesk 360 software voor building information modeling (bim) oftewel digitaal bouwmodel. Building information modeling (bim) is een intelligent, model-based proces waarmee de gebruiker zijn bouw- en infrastructurele projecten sneller kan opzetten en beheren. Met bim applicaties kan een bouw van een gebouw, infrastructuur of fabriek worden gepland, ontworpen en beheerd worden. Autodesk levert ontwerpsoftware voor gebouwen waarmee architecten en ontwerpers bouwkundige ontwerpen van hoge kwaliteit kunnen tekenen. Via de cloud kunen ze elkaars tekeningen bewerken en met elkaar uitwisselen. Aan de hand van automatische updates blijven de ontwerpen en documentatie up-to-date. Autodesk bim-oplossingen voor bouw- en infrastructurele zijn onder andere Autodesk Revit en AutoCAD Civil 3D. De Autodesk Building Design en Autodesk Infrastructure Design Suites bieden een pakket aan tools om bim-workflows te ondersteunen. In samenwerking met Computable