Iedere gsm-operator ziet een bloeiende toekomst voor de machine-to-machine markt: sim-kaarten die ingebouwd worden in toestellen en machines. En dat kan ver gaan. Het Zweedse Husqvarna komt met een grasmaaier met ingebouwde sim-kaart op de proppen.

De 'Automower 260 ACX' is een volautomatische grasmaaier met oplaadbare batterijen. Met een volle batterij kan het toestel zo'n 60 minuten lang volledig autonoom het gras maaien, waarna het zichzelf 'parkeert' in het oplaadstation. Heuvels en obstakels in de tuin zouden geen probleem mogen zijn, maar als het toch misloopt komt de sim-kaart in actie om een digitale hulpkreet te slaan. De grasmaaier stuurt bij onverhoopte problemen namelijk een sms'je naar de eigenaar.

Toch is dit stukje technologie nog niet meteen voor iedereen weggelegd. De fabrikant raadt het toestel enkel aan voor grote grasperken, en het prijskaartje van 4.000 euro is natuurlijk ook niet min.

Iedere gsm-operator ziet een bloeiende toekomst voor de machine-to-machine markt: sim-kaarten die ingebouwd worden in toestellen en machines. En dat kan ver gaan. Het Zweedse Husqvarna komt met een grasmaaier met ingebouwde sim-kaart op de proppen. De 'Automower 260 ACX' is een volautomatische grasmaaier met oplaadbare batterijen. Met een volle batterij kan het toestel zo'n 60 minuten lang volledig autonoom het gras maaien, waarna het zichzelf 'parkeert' in het oplaadstation. Heuvels en obstakels in de tuin zouden geen probleem mogen zijn, maar als het toch misloopt komt de sim-kaart in actie om een digitale hulpkreet te slaan. De grasmaaier stuurt bij onverhoopte problemen namelijk een sms'je naar de eigenaar. Toch is dit stukje technologie nog niet meteen voor iedereen weggelegd. De fabrikant raadt het toestel enkel aan voor grote grasperken, en het prijskaartje van 4.000 euro is natuurlijk ook niet min.