,,Te veel en te snel autonomie", meent de consumentenorganisatie, die de maker van elektrische auto's donderdag oproept de functie voorlopig uit te schakelen totdat de veiligheid is verbeterd. Volgens Consumer Reports kunnen geavanceerde veiligheidstechnologieën in voertuigen de wegen op den duur veiliger maken. ,,Maar momenteel maken we ons ernstig zorgen dat consumenten een stapel beloftes kopen die niet kunnen worden nagekomen", zo klinkt het.

De oproep komt in de nasleep van een dodelijk ongeluk in mei met een auto die op de automatische piloot reed. Een veertigjarige Amerikaan liet het leven toen hij met zijn zelfsturende Model-S op een vrachtwagen botste. Circa 70.00 auto's van Tesla zijn wereldwijd uitgerust met het systeem. (ANP)

,,Te veel en te snel autonomie", meent de consumentenorganisatie, die de maker van elektrische auto's donderdag oproept de functie voorlopig uit te schakelen totdat de veiligheid is verbeterd. Volgens Consumer Reports kunnen geavanceerde veiligheidstechnologieën in voertuigen de wegen op den duur veiliger maken. ,,Maar momenteel maken we ons ernstig zorgen dat consumenten een stapel beloftes kopen die niet kunnen worden nagekomen", zo klinkt het.De oproep komt in de nasleep van een dodelijk ongeluk in mei met een auto die op de automatische piloot reed. Een veertigjarige Amerikaan liet het leven toen hij met zijn zelfsturende Model-S op een vrachtwagen botste. Circa 70.00 auto's van Tesla zijn wereldwijd uitgerust met het systeem. (ANP)