De leverancier van telecomapparatuur Avaya heeft het Israëlische RadVision gekocht voor 230 miljoen dollar.

RadVision is gespecialiseerd in videoconferencing en telepresence over ip- en 3G-netwerken. Het bedrijf heeft kantoren over de hele wereld. Europa wordt bediend vanuit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. RadVision was lang een Cisco-partner, tot het bedrijf in 2009 concurrent Tandberg overnam. Cisco stond op een bepaald moment voor 40 procent van de verkoop van RadVision-technologie.

Avaya betaalde 230 miljoen dollar, ongeveer 3 keer de omzet van RadVision. Analisten zien in de overname een belangrijke versterking van Avaya's videoconferencing-niche. "De kwaliteit van de producten van RadVision, in combinatie met de merknaam van Avaya, dat zou ervoor kunnen zorgen dan 1+1 gelijk is aan 3", aldus een analist.

De leverancier van telecomapparatuur Avaya heeft het Israëlische RadVision gekocht voor 230 miljoen dollar. RadVision is gespecialiseerd in videoconferencing en telepresence over ip- en 3G-netwerken. Het bedrijf heeft kantoren over de hele wereld. Europa wordt bediend vanuit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. RadVision was lang een Cisco-partner, tot het bedrijf in 2009 concurrent Tandberg overnam. Cisco stond op een bepaald moment voor 40 procent van de verkoop van RadVision-technologie. Avaya betaalde 230 miljoen dollar, ongeveer 3 keer de omzet van RadVision. Analisten zien in de overname een belangrijke versterking van Avaya's videoconferencing-niche. "De kwaliteit van de producten van RadVision, in combinatie met de merknaam van Avaya, dat zou ervoor kunnen zorgen dan 1+1 gelijk is aan 3", aldus een analist.