Eind juni kopten we hetzelfde, maar dan met een vraagteken. Nu blijkt de deal beklonken te zijn.

Avaya koopt de Enterprise Solutions Business van de geplaagde Canadese netwerkspecialist Nortel. Het gaat om een overname ter waarde van 475 miljoen dollar. De overname moet nog wel door een heel goedkeuringsproces, zowel in Noord-Amerika als in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika).

Nokia Siemens Networks kocht eerder al de draadloze divisies van Nortel voor 650 miljoen dollar. Al is er nu twijfel over die verkoop, aangezien het investeringsbedrijf MatlinPatterson 725 miljoen dollar biedt voor diezelfde bedrijfsonderdelen. De investeerder wil dat deel van Nortel laten voortbestaan onder de naam 'New Nortel'. Overigens komt daarbij heel wat politiek kijken, want de Canadese overheid heeft de voorkeur voor een Canadese overnemer. Dat Blackberry-bedrijf RIM ook geïnteresseerd zou zijn, is bekend, maar het is niet duidelijk of het bedrijf als potentiële koper aan de vereiste voorwaarden voldoet.

Nortel vroeg ruim een half jaar geleden bescherming tegen aan schuldeisers. Staan nog te koop: de divisie voor optische netwerkapparatuur voor internet in grootstedelijke gebieden, applicaties en de rest van de draadloze netwerkactiviteiten.

Eind juni kopten we hetzelfde, maar dan met een vraagteken. Nu blijkt de deal beklonken te zijn. Avaya koopt de Enterprise Solutions Business van de geplaagde Canadese netwerkspecialist Nortel. Het gaat om een overname ter waarde van 475 miljoen dollar. De overname moet nog wel door een heel goedkeuringsproces, zowel in Noord-Amerika als in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika). Nokia Siemens Networks kocht eerder al de draadloze divisies van Nortel voor 650 miljoen dollar. Al is er nu twijfel over die verkoop, aangezien het investeringsbedrijf MatlinPatterson 725 miljoen dollar biedt voor diezelfde bedrijfsonderdelen. De investeerder wil dat deel van Nortel laten voortbestaan onder de naam 'New Nortel'. Overigens komt daarbij heel wat politiek kijken, want de Canadese overheid heeft de voorkeur voor een Canadese overnemer. Dat Blackberry-bedrijf RIM ook geïnteresseerd zou zijn, is bekend, maar het is niet duidelijk of het bedrijf als potentiële koper aan de vereiste voorwaarden voldoet. Nortel vroeg ruim een half jaar geleden bescherming tegen aan schuldeisers. Staan nog te koop: de divisie voor optische netwerkapparatuur voor internet in grootstedelijke gebieden, applicaties en de rest van de draadloze netwerkactiviteiten.