Avaya heeft alsnog de biedstrijd gewonnen rond de enterprise unit van het noodlijdende Canadese Nortel. Het betaalt 915 miljoen dollar voor de afdeling die telefonie- en netwerkinfrastructuur levert aan bedrijven.

We schrijven 'alsnog' omdat Avaya al in juni geciteerd werd als overnemer van de Nortel-afdeling. In juli leek dat nieuws bevestigd te zullen worden, na een bod van 475 miljoen dollar van Avaya. Maar nadien werd besloten om de afdeling in een veiling aan te bieden en het Avaya-bod als openingsbod te beschouwen.

Avaya won die veiling dus met een haast verdubbeld bod van 900 miljoen dollar in cash en 15 miljoen dollar voor een programma om de werknemers in huis te houden. Bij Nortel Enterprise werken zo'n 7800 mensen. In België is onder meer Johnson Controls een grote klant. De uiteindelijke deal moet wel nog goedkeuring krijgen van de rechtbank en toezichthouders in Canada en de Verenigde Staten. Er zou nog een andere bieder geweest zijn, naar alle waarschijnlijkheid Siemens Enterprise Communications.

Nortel staat al sinds begin dit jaar onder bescherming tegen schuldeisers (het zogenaamde 'chapter 11') na erg slechte resultaten. Het management besloot uiteindelijk het bedrijf in stukken te verkopen. Ericsson won eerder al de veiling voor de LTE en CDMA-activiteiten van Nortel. Met een bod van 1,13 miljard dollar troefde het een bod van 650 miljoen dollar van Nokia Siemens Networks af.

Avaya heeft alsnog de biedstrijd gewonnen rond de enterprise unit van het noodlijdende Canadese Nortel. Het betaalt 915 miljoen dollar voor de afdeling die telefonie- en netwerkinfrastructuur levert aan bedrijven. We schrijven 'alsnog' omdat Avaya al in juni geciteerd werd als overnemer van de Nortel-afdeling. In juli leek dat nieuws bevestigd te zullen worden, na een bod van 475 miljoen dollar van Avaya. Maar nadien werd besloten om de afdeling in een veiling aan te bieden en het Avaya-bod als openingsbod te beschouwen. Avaya won die veiling dus met een haast verdubbeld bod van 900 miljoen dollar in cash en 15 miljoen dollar voor een programma om de werknemers in huis te houden. Bij Nortel Enterprise werken zo'n 7800 mensen. In België is onder meer Johnson Controls een grote klant. De uiteindelijke deal moet wel nog goedkeuring krijgen van de rechtbank en toezichthouders in Canada en de Verenigde Staten. Er zou nog een andere bieder geweest zijn, naar alle waarschijnlijkheid Siemens Enterprise Communications. Nortel staat al sinds begin dit jaar onder bescherming tegen schuldeisers (het zogenaamde 'chapter 11') na erg slechte resultaten. Het management besloot uiteindelijk het bedrijf in stukken te verkopen. Ericsson won eerder al de veiling voor de LTE en CDMA-activiteiten van Nortel. Met een bod van 1,13 miljard dollar troefde het een bod van 650 miljoen dollar van Nokia Siemens Networks af.