Avaya België heeft zijn 2.000 'Tenovis-klanten' verkocht aan Nextel, een dochteronderneming van de Antwerpse groep Telelinq. Die neemt ook 37 Avaya-medewerkers over.

Eind 2004 nam het Amerikaanse Avaya de Duitse telefoniespecialist Tenovis over voor bijna 300 miljoen euro. Ook in België had Tenovis zo'n 2.000 klanten. Tenovis had echter een direct verkoopsmodel, terwijl Avaya eerder al voor het dealermodel had gekozen. De integratie verliep moeilijker dan gedacht.

In mei 2007 werd Avaya zelf overgenomen door de venture capitalists Silver Lake en TPG Capital. Een half jaar later kondigde Avaya België aan dat [60 van de 140 banen op de tocht stonden].

Managing director Alain Huys probeerde een oplossing te zoeken om zoveel mogelijk medewerkers een job te bieden. 37 van hen stappen nu over naar Nextel uit Wemmel, meldde IT Professional reeds. Nextel neemt meteen ook 2.000 'Tenovis-klanten' over en wordt dus een nieuw verdeelkanaal voor Avaya.

Mogelijk zullen toch nog 'iets minder' dan 20 medewerkers van Avaya ontslagen moeten worden. Avaya België, dat dan nog een 80-tal werknemers zal tellen, stond in 2007 voor een omzet van 31,5 miljoen euro.

Avaya België heeft zijn 2.000 'Tenovis-klanten' verkocht aan Nextel, een dochteronderneming van de Antwerpse groep Telelinq. Die neemt ook 37 Avaya-medewerkers over. Eind 2004 nam het Amerikaanse Avaya de Duitse telefoniespecialist Tenovis over voor bijna 300 miljoen euro. Ook in België had Tenovis zo'n 2.000 klanten. Tenovis had echter een direct verkoopsmodel, terwijl Avaya eerder al voor het dealermodel had gekozen. De integratie verliep moeilijker dan gedacht. In mei 2007 werd Avaya zelf overgenomen door de venture capitalists Silver Lake en TPG Capital. Een half jaar later kondigde Avaya België aan dat [60 van de 140 banen op de tocht stonden]. Managing director Alain Huys probeerde een oplossing te zoeken om zoveel mogelijk medewerkers een job te bieden. 37 van hen stappen nu over naar Nextel uit Wemmel, meldde IT Professional reeds. Nextel neemt meteen ook 2.000 'Tenovis-klanten' over en wordt dus een nieuw verdeelkanaal voor Avaya. Mogelijk zullen toch nog 'iets minder' dan 20 medewerkers van Avaya ontslagen moeten worden. Avaya België, dat dan nog een 80-tal werknemers zal tellen, stond in 2007 voor een omzet van 31,5 miljoen euro.