De internationale afhandelingsgroep Aviapartner heeft zijn outsourcingcontract met IT-dienstenleverancier Cegeka met vijf jaar verlengd. De totale waarde van het contract wordt geschat op 10 miljoen euro, al hangt de prijs af van het werkelijke gebruik van diensten.

Cegeka erfde het outsourcingcontract met Aviapartner door de overname van het Antwerpse MSP (dat het overigens niet makkelijk had met die overeenkomst). Het beheerde dus al van op afstand de serverapparatuur van Aviapartner en leverde in dat kader ook servicemanagement- en servicedeskdiensten.

In het nieuwe contract zal Aviapartner volledig gebruikmaken van Cegeka's vernieuwde datacenter in Hasselt. Alle eigen toepassingen, zowel zelf ontwikkelde software als toepassingen van derden, draaien voortaan op de systemen van Cegeka, dat ook de volledige infrastructuur blijft beheren: een 'private cloud' dus. Ook voor de servicedesk zal het Limburgse ict-dienstenbedrijf instaan. De migratie is alvast begonnen. In het voorjaar zou alles operationeel moeten zijn.

Naast een 'private cloud' zal Aviapartner ook diensten uit de publieke cloud halen. Aviapartner werkt namelijk met Microsoft Office 365, de online versie van Office. Concreet staan de e-mails van Aviapartner opgeslagen in datacenters van Microsoft. De migratie en het servicemanagement van Aviapartners Microsoft Office 365 is ook in handen van Cegeka.

De internationale afhandelingsgroep Aviapartner heeft zijn outsourcingcontract met IT-dienstenleverancier Cegeka met vijf jaar verlengd. De totale waarde van het contract wordt geschat op 10 miljoen euro, al hangt de prijs af van het werkelijke gebruik van diensten. Cegeka erfde het outsourcingcontract met Aviapartner door de overname van het Antwerpse MSP (dat het overigens niet makkelijk had met die overeenkomst). Het beheerde dus al van op afstand de serverapparatuur van Aviapartner en leverde in dat kader ook servicemanagement- en servicedeskdiensten. In het nieuwe contract zal Aviapartner volledig gebruikmaken van Cegeka's vernieuwde datacenter in Hasselt. Alle eigen toepassingen, zowel zelf ontwikkelde software als toepassingen van derden, draaien voortaan op de systemen van Cegeka, dat ook de volledige infrastructuur blijft beheren: een 'private cloud' dus. Ook voor de servicedesk zal het Limburgse ict-dienstenbedrijf instaan. De migratie is alvast begonnen. In het voorjaar zou alles operationeel moeten zijn. Naast een 'private cloud' zal Aviapartner ook diensten uit de publieke cloud halen. Aviapartner werkt namelijk met Microsoft Office 365, de online versie van Office. Concreet staan de e-mails van Aviapartner opgeslagen in datacenters van Microsoft. De migratie en het servicemanagement van Aviapartners Microsoft Office 365 is ook in handen van Cegeka.