Distributiereus Avnet neemt Bell Microproducts over. De consolidatie bij de distributeurs zet zich duidelijk door.

Avnet legt 252 miljoen dollar cash op tafel, en neemt ook 342 miljoen dollar aan schulden over. Naar verwachting zou de overname binnen maximaal twee maand afgerond moeten zijn. Grote bedragen, maar eigenlijk klein bier als je weet dat Avnet en Bell Microproducts wereldwijd respectievelijk 16 en 3 miljard dollar omzet neerzetten.

Beide bedrijven zijn ook in België sterk vertegenwoordigd. De Europese zetel van Avnet is zelfs in Diegem gevestigd en rondde in boekjaar 2008 de kaap van 1,5 miljard euro. Daarmee is Avnet Europe veruit de grootste distributeur in ons land, zoals recent nog bleek uit de ranking van de Data News Reseller Guide. De Mechelse vestiging van Bell Microproducts staat in die lijst op de 13de plaats met 20,6 miljoen euro omzet in 2008.

In het laatste boekjaar 2008 telde Avnet Europe in ons land een honderdtal personeelsleden, tegenover 12 bij Bell Micro. Bell Micro verdeelt voornamelijk storage- en serveroplossingen (o.a. Brocade en IBM). Avnet distribueert dan weer producten van grote namen als Fujitsu, Intel, RSA en Panasonic. In ons land waren er de afgelopen maanden al heel wat overnames bij resellers en distributeurs. De meest in het oog springende was uiteraard [de overname van Source door Tech Data].

Distributiereus Avnet neemt Bell Microproducts over. De consolidatie bij de distributeurs zet zich duidelijk door. Avnet legt 252 miljoen dollar cash op tafel, en neemt ook 342 miljoen dollar aan schulden over. Naar verwachting zou de overname binnen maximaal twee maand afgerond moeten zijn. Grote bedragen, maar eigenlijk klein bier als je weet dat Avnet en Bell Microproducts wereldwijd respectievelijk 16 en 3 miljard dollar omzet neerzetten. Beide bedrijven zijn ook in België sterk vertegenwoordigd. De Europese zetel van Avnet is zelfs in Diegem gevestigd en rondde in boekjaar 2008 de kaap van 1,5 miljard euro. Daarmee is Avnet Europe veruit de grootste distributeur in ons land, zoals recent nog bleek uit de ranking van de Data News Reseller Guide. De Mechelse vestiging van Bell Microproducts staat in die lijst op de 13de plaats met 20,6 miljoen euro omzet in 2008. In het laatste boekjaar 2008 telde Avnet Europe in ons land een honderdtal personeelsleden, tegenover 12 bij Bell Micro. Bell Micro verdeelt voornamelijk storage- en serveroplossingen (o.a. Brocade en IBM). Avnet distribueert dan weer producten van grote namen als Fujitsu, Intel, RSA en Panasonic. In ons land waren er de afgelopen maanden al heel wat overnames bij resellers en distributeurs. De meest in het oog springende was uiteraard [de overname van Source door Tech Data].