Op zijn jaarlijkse Reinvent conferentie kondigt AWS een programma aan dat machine learning makkelijker inzetbaar moet maken, ook voor mensen die daar niet voor gestudeerd hebben.

Amazon SageMaker Studio Lab is een uitgeklede versie van het bestaande SageMaker platform voor het bouwen en uitrollen van machine learning modellen. De nieuwe software vereist geen configuratie en zou gratis zijn voor AWS-klanten. Gebruikers krijgen 15GB aan opslag voor hun project. Bedoeling van Amazon SageMaker Studio Lab is om mensen vanuit verschillende achtergronden en met verschillende niveaus van kennis te laten experimenteren met machine learning.

Op zijn jaarlijkse Reinvent conferentie kondigt AWS een programma aan dat machine learning makkelijker inzetbaar moet maken, ook voor mensen die daar niet voor gestudeerd hebben. Amazon SageMaker Studio Lab is een uitgeklede versie van het bestaande SageMaker platform voor het bouwen en uitrollen van machine learning modellen. De nieuwe software vereist geen configuratie en zou gratis zijn voor AWS-klanten. Gebruikers krijgen 15GB aan opslag voor hun project. Bedoeling van Amazon SageMaker Studio Lab is om mensen vanuit verschillende achtergronden en met verschillende niveaus van kennis te laten experimenteren met machine learning.