Dit jaar nog wil AXA 25.000 werknemers met een groepsverzekering toegang bieden tot hun dossier. Het werkt daarvoor samen met het bedrijf 'into it' uit Melle, bij Gent.

AXA blijft wel de jaarlijkse 'pensioenfiche' uitsturen, maar de honderdduizenden werknemers met een groepsverzekering zullen dus weldra ook hun status online kunnen checken. De pilootfase met 2.000 werknemers is afgerond. Die konden op basis van hun rijksregisternummer en hun elektronische identiteitskaart online toegang krijgen tot hun dossier. Daarvoor wordt de klassieke eID-kaartlezer gebruikt.

'Into it' implementeerde het saml 2.0 communicatieprotocol (security assertion markup language) en host de toepassing op z'n cloudplatform. De oplossing van 'into it' haalde het trouwens van zes concurrenten. Het bedrijf, dat ontstond uit de fusie van ArrowUp en Technovisie, telt 32 medewerkers en verwacht dit jaar een omzet van 5,2 miljoen euro.

Dit jaar nog wil AXA 25.000 werknemers met een groepsverzekering toegang bieden tot hun dossier. Het werkt daarvoor samen met het bedrijf 'into it' uit Melle, bij Gent. AXA blijft wel de jaarlijkse 'pensioenfiche' uitsturen, maar de honderdduizenden werknemers met een groepsverzekering zullen dus weldra ook hun status online kunnen checken. De pilootfase met 2.000 werknemers is afgerond. Die konden op basis van hun rijksregisternummer en hun elektronische identiteitskaart online toegang krijgen tot hun dossier. Daarvoor wordt de klassieke eID-kaartlezer gebruikt. 'Into it' implementeerde het saml 2.0 communicatieprotocol (security assertion markup language) en host de toepassing op z'n cloudplatform. De oplossing van 'into it' haalde het trouwens van zes concurrenten. Het bedrijf, dat ontstond uit de fusie van ArrowUp en Technovisie, telt 32 medewerkers en verwacht dit jaar een omzet van 5,2 miljoen euro.