Babelway uit Louvain-la-Neuve dat zich specialiseert in automatisering van gegevensstromen tussen handelspartners, werd zopas geaccrediteerd voor de elektronische factuur.

In de praktijk worden de diensten van Babelway ingeschakeld om gedigitaliseerde facturen te ontvangen, te versturen en/of te archiveren: afgelopen met papieren facturen dus. "Onze oplossing werkt voor elk bedrijf dat beschikt over een printerdriver en dat zijn facturen elektronisch kan/wil versturen in plaats van ze af te drukken en te verzenden", verduidelijkt François Van Uffelen, algemeen directeur van Babelway.

Het specifieke van Babelway schuilt in zijn cloud-aanpak die geen installatie van software, zelfs geen aankoop van een licentie vraagt: de gebruiker behoudt de totale controle via een selfservice-interface. Volgens een recente analyse van het AWT (Agence wallonne des Télécommunications) "is nu theoretisch aan alle juridische en technische voorwaarden voldaan om de elektronische facturatie in te voeren, omdat ze dezelfde juridische waarde kan hebben als papier". Het AWT zet ook de belangrijkste Belgische spelers voor de e-factuur op een rijtje: Certipost (met een oplossing die in diverse Europese landen zou zijn goedgekeurd en een elektronische 'brandkast' waarin consumenten hun inkomende facturen kunnen opslaan), Isabel (met Zoomit dat al op grote schaal wordt gebruikt door bedrijven en consumenten) en Ekyona (met een oplossing in SaaS-modus, beperkt tot de elektronische factuur). En nu dus ook Babelway dat daarnaast ook nog een multiprotocoltoepassing in de cloud aanbiedt voor vertaling van elektronische bestanden. (Lees ons cloud computing-dossier in het volgende nummer.)

We herinneren eraan dat gebruik van e-facturatie volgens het VBO tot 3,5 miljard euro besparingen kan opleveren. Vandaag wordt hooguit 1% van de facturen elektronisch verstuurd.

Babelway uit Louvain-la-Neuve dat zich specialiseert in automatisering van gegevensstromen tussen handelspartners, werd zopas geaccrediteerd voor de elektronische factuur. In de praktijk worden de diensten van Babelway ingeschakeld om gedigitaliseerde facturen te ontvangen, te versturen en/of te archiveren: afgelopen met papieren facturen dus. "Onze oplossing werkt voor elk bedrijf dat beschikt over een printerdriver en dat zijn facturen elektronisch kan/wil versturen in plaats van ze af te drukken en te verzenden", verduidelijkt François Van Uffelen, algemeen directeur van Babelway. Het specifieke van Babelway schuilt in zijn cloud-aanpak die geen installatie van software, zelfs geen aankoop van een licentie vraagt: de gebruiker behoudt de totale controle via een selfservice-interface. Volgens een recente analyse van het AWT (Agence wallonne des Télécommunications) "is nu theoretisch aan alle juridische en technische voorwaarden voldaan om de elektronische facturatie in te voeren, omdat ze dezelfde juridische waarde kan hebben als papier". Het AWT zet ook de belangrijkste Belgische spelers voor de e-factuur op een rijtje: Certipost (met een oplossing die in diverse Europese landen zou zijn goedgekeurd en een elektronische 'brandkast' waarin consumenten hun inkomende facturen kunnen opslaan), Isabel (met Zoomit dat al op grote schaal wordt gebruikt door bedrijven en consumenten) en Ekyona (met een oplossing in SaaS-modus, beperkt tot de elektronische factuur). En nu dus ook Babelway dat daarnaast ook nog een multiprotocoltoepassing in de cloud aanbiedt voor vertaling van elektronische bestanden. (Lees ons cloud computing-dossier in het volgende nummer.) We herinneren eraan dat gebruik van e-facturatie volgens het VBO tot 3,5 miljard euro besparingen kan opleveren. Vandaag wordt hooguit 1% van de facturen elektronisch verstuurd.