Het Waals-Brabantse Babelway is uitgeroepen tot 'Ondernemer van het Jaar'. Dat gebeurde op Enterprize 2009, een jaarlijkse ondernemerswedstrijd van het VBO.

Babelway volgt Ubidata op. Het bedrijfje uit Louvain-la-Neuve biedt een webapplicatie aan om zakelijke interacties tussen bedrijven en handelspartners te automatiseren: uitwisselen van informatie, documenten, facturatie, loonstroken, ... Bedoeling is om zo aan procesoptimalisering te doen.

De voorzitter van de Jury, Hans Crijns, Professor Ondernemerschap, Partner aan de Vlerick Leuven Gent Management School en tevens één van de drie oprichters van Enterprize, omschreef Babelway als "innovatief, baanbrekend, heeft envergure, een entrepreneurial team met expertise en uitstraling, weliswaar met het nodige risico en de nodige investeringen vergend."

In de categorie 'universitaire spin-off' (die maximum 5 jaar aan de slag is) mocht overigens nog een ict-bedrijf met de hoofdprijs naar huis. D Square, spin-off van de KU Leuven, kan nog het best omschreven worden als een dataminingbedrijf voor de procesindustrie. D Square behandelt dus data uit alle onderdelen van het bedrijf van de klant met als doel inzicht te brengen in diens processen. Het bedrijf mikt op 3 domeinen: alarm management, asset management en, meer algemeen, procesoptimalisering.

Geniográfico uit Londerzeel won in de categorie 'projecten', waarbij een bedrijf dat net begonnen is een innoverend project moet voorleggen. Geniográfico biedt een internetplatform aan dat mikt op 'crowdsourcing' van grafische ontwerpers. De klanten kunnen een verzoek om een grafisch ontwerp lanceren via het platform. Alle geregistreerde ontwerpers kunnen vervolgens hun ideeën op dit verzoek brengen. Bij afsluiting van het verzoek, kiest de aanvrager één enkel ontwerp. De aanvrager krijgt daarbij de eigendom en het auteursrecht op het gekozen ontwerp door het betalen van een auteursrechtvergoeding aan de ontwerper.

In totaal schreven zich 874 deelnemers in voor Enterprize, volgens de organisatoren is dat een record. De laureaten kunnen dan ook putten uit een erg rijkelijk prijzenpakket (goed voor meer dan 100.000 euro), gaande van een leasingwagen over een pensioenverzekering tot strategisch en juridisch advies.

Het Waals-Brabantse Babelway is uitgeroepen tot 'Ondernemer van het Jaar'. Dat gebeurde op Enterprize 2009, een jaarlijkse ondernemerswedstrijd van het VBO. Babelway volgt Ubidata op. Het bedrijfje uit Louvain-la-Neuve biedt een webapplicatie aan om zakelijke interacties tussen bedrijven en handelspartners te automatiseren: uitwisselen van informatie, documenten, facturatie, loonstroken, ... Bedoeling is om zo aan procesoptimalisering te doen. De voorzitter van de Jury, Hans Crijns, Professor Ondernemerschap, Partner aan de Vlerick Leuven Gent Management School en tevens één van de drie oprichters van Enterprize, omschreef Babelway als "innovatief, baanbrekend, heeft envergure, een entrepreneurial team met expertise en uitstraling, weliswaar met het nodige risico en de nodige investeringen vergend." In de categorie 'universitaire spin-off' (die maximum 5 jaar aan de slag is) mocht overigens nog een ict-bedrijf met de hoofdprijs naar huis. D Square, spin-off van de KU Leuven, kan nog het best omschreven worden als een dataminingbedrijf voor de procesindustrie. D Square behandelt dus data uit alle onderdelen van het bedrijf van de klant met als doel inzicht te brengen in diens processen. Het bedrijf mikt op 3 domeinen: alarm management, asset management en, meer algemeen, procesoptimalisering. Geniográfico uit Londerzeel won in de categorie 'projecten', waarbij een bedrijf dat net begonnen is een innoverend project moet voorleggen. Geniográfico biedt een internetplatform aan dat mikt op 'crowdsourcing' van grafische ontwerpers. De klanten kunnen een verzoek om een grafisch ontwerp lanceren via het platform. Alle geregistreerde ontwerpers kunnen vervolgens hun ideeën op dit verzoek brengen. Bij afsluiting van het verzoek, kiest de aanvrager één enkel ontwerp. De aanvrager krijgt daarbij de eigendom en het auteursrecht op het gekozen ontwerp door het betalen van een auteursrechtvergoeding aan de ontwerper. In totaal schreven zich 874 deelnemers in voor Enterprize, volgens de organisatoren is dat een record. De laureaten kunnen dan ook putten uit een erg rijkelijk prijzenpakket (goed voor meer dan 100.000 euro), gaande van een leasingwagen over een pensioenverzekering tot strategisch en juridisch advies.