Baidu werkt al langer aan technologie rond kunstmatige intelligentie en zelfrijdende wagens. Voor dat laatste werkte het zelfs samen met BMW, maar dat partnerschap werd in november stopgezet.

Vandaag laat de Chinese zoekgigant weten dat het vanaf juli zijn zelfrijdende wagens in een gelimiteerde omgeving wil testrijden. De autonome functies zullen daarbij geleidelijk worden uitgebreid tot het om een echt zelfrijdend voertuig gaat tegen 2020, het jaar waarin de meeste automakers verwachten commercieel klaar te zijn.

Baidu werkt al langer aan technologie rond kunstmatige intelligentie en zelfrijdende wagens. Voor dat laatste werkte het zelfs samen met BMW, maar dat partnerschap werd in november stopgezet.Vandaag laat de Chinese zoekgigant weten dat het vanaf juli zijn zelfrijdende wagens in een gelimiteerde omgeving wil testrijden. De autonome functies zullen daarbij geleidelijk worden uitgebreid tot het om een echt zelfrijdend voertuig gaat tegen 2020, het jaar waarin de meeste automakers verwachten commercieel klaar te zijn.