De ceo's van Microsoft en Cisco, Steve Ballmer en John Chambers, sussen samen hun bedrijfsklanten: de ontwikkeling van hun concurrerende unified communicationsproducten zal niet tot een oorlog leiden. Nogal wat cio's stellen immers strategische aankoopbeslissingen uit.

Het initiatief kwam van John Chambers (Cisco), gaf Steve Ballmer (Microsoft) aan toen beiden in San Francisco op het podium stonden. "Klanten willen weten waar we nu zullen samenwerken en waar we zullen concurreren," aldus Chambers. Vooral de komst van nieuwe Microsoft producten rond unified communications dat spraak, e-mail en instant messaging combineert, dreigt grote concurrentie te worden voor Cisco's eigen unified communications oplossingen. Cio's van grote ondernemingen kijken daarom nog de kat uit de boom en stellen hun aankoopbeslissingen uit. Microsoft biedt zijn oplossing natuurlijk als software-applicatie, terwijl Cisco van oudsher vanuit het netwerk vertrekt. Het wordt uitkijken wie het zal halen. Chambers en Ballmer draaiden rond de hete brij: "We proberen te concurreren en toch samen te werken. Dat maakt het moeilijk, erg moeilijk," gaf Ballmer toe.

Beide wereldspelers werken in een tiental segmenten samen, vooral dan voor verkoop en marketingdoeleinden, maar volgens Ballmer is er toch een onderliggende R&D component. Security is één van die domeinen. "Wordt de web 2.0 wave echt zo groot als ik denk? Het zal volgens mij zorgen voor een totale omwenteling van de business. Als dat klopt, dan moeten we een manier vinden om met Microsoft op een constructieve manier samen te werken," aldus John Chambers.

De volledige webcast is te zien, te horen en ook te lezen op: [http://www.microsoft.com/presspass/presskits/MSFTCisco/default.mspx]

De ceo's van Microsoft en Cisco, Steve Ballmer en John Chambers, sussen samen hun bedrijfsklanten: de ontwikkeling van hun concurrerende unified communicationsproducten zal niet tot een oorlog leiden. Nogal wat cio's stellen immers strategische aankoopbeslissingen uit. Het initiatief kwam van John Chambers (Cisco), gaf Steve Ballmer (Microsoft) aan toen beiden in San Francisco op het podium stonden. "Klanten willen weten waar we nu zullen samenwerken en waar we zullen concurreren," aldus Chambers. Vooral de komst van nieuwe Microsoft producten rond unified communications dat spraak, e-mail en instant messaging combineert, dreigt grote concurrentie te worden voor Cisco's eigen unified communications oplossingen. Cio's van grote ondernemingen kijken daarom nog de kat uit de boom en stellen hun aankoopbeslissingen uit. Microsoft biedt zijn oplossing natuurlijk als software-applicatie, terwijl Cisco van oudsher vanuit het netwerk vertrekt. Het wordt uitkijken wie het zal halen. Chambers en Ballmer draaiden rond de hete brij: "We proberen te concurreren en toch samen te werken. Dat maakt het moeilijk, erg moeilijk," gaf Ballmer toe. Beide wereldspelers werken in een tiental segmenten samen, vooral dan voor verkoop en marketingdoeleinden, maar volgens Ballmer is er toch een onderliggende R&D component. Security is één van die domeinen. "Wordt de web 2.0 wave echt zo groot als ik denk? Het zal volgens mij zorgen voor een totale omwenteling van de business. Als dat klopt, dan moeten we een manier vinden om met Microsoft op een constructieve manier samen te werken," aldus John Chambers. De volledige webcast is te zien, te horen en ook te lezen op: [http://www.microsoft.com/presspass/presskits/MSFTCisco/default.mspx]