De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) vernieuwt zijn ict-infrastructuur. Getronics België sleepte de openbare aanbesteding hiervoor in de wacht. Het gaat om een contract van net geen miljoen euro over 3 jaar.

De BAM is een belangrijke speler in het 'Oosterweel'-dossier, een grootschalig infrastructuurproject dat de Ring van Antwerpen in het noorden moet sluiten. De kwestie sleept al lang aan, omdat er verhitte discussies zijn over de vraag of er een brug of een tunnel moet komen.

De BAM wil nu van haar verouderde, interne ict-infrastructuur overstappen naar een volledig extern gehoste infrastructuur, voortaan dus in handen van en beheerd door Getronics. Hoewel de it-infrastructuur van de BAM slechts enkele tientallen gebruikers telt, is het datavolume van de organisatie met 4 Terabyte best aanzienlijk.

De BAM vroeg ook om te kunnen overstappen van de huidige omgeving op basis van Novell Netware en Groupwise naar Microsoft Windows en Exchange. Verder werkt de BAM onder meer met Citrix, Blackberry Server en SQL Server. De belangrijkste toepassing die de BAM gebruikt, is Bentley Project Wise, een documentmanagementsysteem dat specifiek bestemd is voor grote infrastructuurprojecten.

De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) vernieuwt zijn ict-infrastructuur. Getronics België sleepte de openbare aanbesteding hiervoor in de wacht. Het gaat om een contract van net geen miljoen euro over 3 jaar. De BAM is een belangrijke speler in het 'Oosterweel'-dossier, een grootschalig infrastructuurproject dat de Ring van Antwerpen in het noorden moet sluiten. De kwestie sleept al lang aan, omdat er verhitte discussies zijn over de vraag of er een brug of een tunnel moet komen. De BAM wil nu van haar verouderde, interne ict-infrastructuur overstappen naar een volledig extern gehoste infrastructuur, voortaan dus in handen van en beheerd door Getronics. Hoewel de it-infrastructuur van de BAM slechts enkele tientallen gebruikers telt, is het datavolume van de organisatie met 4 Terabyte best aanzienlijk. De BAM vroeg ook om te kunnen overstappen van de huidige omgeving op basis van Novell Netware en Groupwise naar Microsoft Windows en Exchange. Verder werkt de BAM onder meer met Citrix, Blackberry Server en SQL Server. De belangrijkste toepassing die de BAM gebruikt, is Bentley Project Wise, een documentmanagementsysteem dat specifiek bestemd is voor grote infrastructuurprojecten.