Barco consolideert zijn wereldwijde communicatie-infrastructuur en kiest daarbij voor Siemens Enterprise Communications (SEN). Onder meer Cisco, Alcatel-Lucent en Avaya bijten in het zand. Het gaat om een vijfjarig managed services contract waarbij twee redundante OpenScape-platformen geïnstalleerd worden in de datacenters van Kuurne en Kortrijk. Op termijn worden 3.500 gebruikers op het nieuwe communicatiesysteem aangesloten.

In België was SEN al de leverancier bij Barco, maar in het buitenland werd een allegaartje van systemen van heel veel verschillende leveranciers gebruikt. Nu wordt de infrastructuur dus wereldwijd gestroomlijnd naar het 'OpenScape Voice'-platform. Dat wordt aangevuld met een integratie met Lync, de unified communications oplossing van Microsoft (via Fusion for Lync), een messaging-tool (Xpressions), een alarmsysteem en een identity management-tool.

Volgens Peter Van Eycken, head of named accounts bij Siemens Enterprise Communications zijn het met name die integratie met de Microsoft-omgeving, de geboden kwaliteit maar ook de uiteindelijke prijs die Barco over de streep getrokken hebben. De totale waarde van het contract wil Barco niet kwijt.

Barco consolideert zijn wereldwijde communicatie-infrastructuur en kiest daarbij voor Siemens Enterprise Communications (SEN). Onder meer Cisco, Alcatel-Lucent en Avaya bijten in het zand. Het gaat om een vijfjarig managed services contract waarbij twee redundante OpenScape-platformen geïnstalleerd worden in de datacenters van Kuurne en Kortrijk. Op termijn worden 3.500 gebruikers op het nieuwe communicatiesysteem aangesloten. In België was SEN al de leverancier bij Barco, maar in het buitenland werd een allegaartje van systemen van heel veel verschillende leveranciers gebruikt. Nu wordt de infrastructuur dus wereldwijd gestroomlijnd naar het 'OpenScape Voice'-platform. Dat wordt aangevuld met een integratie met Lync, de unified communications oplossing van Microsoft (via Fusion for Lync), een messaging-tool (Xpressions), een alarmsysteem en een identity management-tool. Volgens Peter Van Eycken, head of named accounts bij Siemens Enterprise Communications zijn het met name die integratie met de Microsoft-omgeving, de geboden kwaliteit maar ook de uiteindelijke prijs die Barco over de streep getrokken hebben. De totale waarde van het contract wil Barco niet kwijt.