Barco koopt Cinestore-activiteiten van XDC

Barco versterkt zijn positie op de markt van de digitale cinema door de overname van de CineStore-activiteiten van XDC, de Belgische leverancier van totaaloplossingen voor bioscopen.

"De transactie kadert in de strategie van Barco om te evolueren van leverancier van digitale projectietoepassingen naar leverancier van totaaloplossingen voor visualisatietoepassingen in bioscopen", zegt Jean-Pierre Tanghe van Barco.

Het CineStore-team van XDC is gevestigd in Luik en vergaarde de voorbije jaren heel wat kennis en ontwikkelde software op het vlak van digitale cinema. "Dat gaat van grafische gebruikersinterfaces, digital cinema bioscoopsmanagementsystemen tot andere software die we nodig hebben in de verdere ontwikkeling van onze producten. Vorig jaar kochten we met Barco de digital signage-knowhow van dZine. Gecombineerd met de kennis van CineStore willen we met Barco voortaan geïntegreerde bioscoopmanagementsystemen aanbieden voor bioscoopzalen en -lobbies en nog betere softwaretoepassingen" zegt Jean-Pierre Tanghe.

Barco en XDC werkten al vele jaren samen op het vlak van digital cinema. "Maar door de CineStore-activiteiten te verkopen kunnen we ons verder focussen op de service voor bioscoopuitbaters en uitgroeien tot de grootste digitale cinema company van Europa", klinkt het bij Serge Plasch, ceo van XDC Group. "De CineStore-knowhow behoort niet langer tot onze core business."

Bron: Belga

Barco koopt Cinestore-activiteiten van XDC Barco versterkt zijn positie op de markt van de digitale cinema door de overname van de CineStore-activiteiten van XDC, de Belgische leverancier van totaaloplossingen voor bioscopen. "De transactie kadert in de strategie van Barco om te evolueren van leverancier van digitale projectietoepassingen naar leverancier van totaaloplossingen voor visualisatietoepassingen in bioscopen", zegt Jean-Pierre Tanghe van Barco. Het CineStore-team van XDC is gevestigd in Luik en vergaarde de voorbije jaren heel wat kennis en ontwikkelde software op het vlak van digitale cinema. "Dat gaat van grafische gebruikersinterfaces, digital cinema bioscoopsmanagementsystemen tot andere software die we nodig hebben in de verdere ontwikkeling van onze producten. Vorig jaar kochten we met Barco de digital signage-knowhow van dZine. Gecombineerd met de kennis van CineStore willen we met Barco voortaan geïntegreerde bioscoopmanagementsystemen aanbieden voor bioscoopzalen en -lobbies en nog betere softwaretoepassingen" zegt Jean-Pierre Tanghe. Barco en XDC werkten al vele jaren samen op het vlak van digital cinema. "Maar door de CineStore-activiteiten te verkopen kunnen we ons verder focussen op de service voor bioscoopuitbaters en uitgroeien tot de grootste digitale cinema company van Europa", klinkt het bij Serge Plasch, ceo van XDC Group. "De CineStore-knowhow behoort niet langer tot onze core business." Bron: Belga