Ambitieuze groeidoelstellingen van beeldvormingsreus Barco: het hoopt binnen 5 jaar dubbel zo groot te zijn. Onder meer door netwerkoplossingen te gaan aanbieden.

Dat schrijft De Tijd. Barco is vandaag een bedrijf met een miljard euro omzet. De ambitie is om binnen de 5 jaar al aan de 2 miljard euro te zitten. Daarvoor heeft het bedrijf verschillende groeipaden uitgestippeld. Zo wil het bedrijf in de kerndivisies (entertainment, healthcare, controlekamers en simulatie) meer producten voor het middensegment van de markt ontwikkelen, daar waar het vandaag in het topsegment opereert. Ook wil het sterk uitbreiden in groeilanden als China.

Een ambitieus plan is om uit te breiden naar netwerkoplossingen en geïntegreerde systemen. "Gebruikers kopen niet alleen een scherm of projector", klinkt het in de krant. "Ze willen de getoonde inhoud ook delen via het internet, op een veilige en directe manier, bijvoorbeeld naar een smartphone. De interactie met het beeldscherm wordt even belangrijk als het beeldscherm zelf." Toch blijft Barco binnen het audio- en videosegment. "Het zou geen goed idee zijn om te concurreren met een algemene netwerkspeler als Cisco."

Doel is om zo elk jaar met 10 procent te groeien. De andere helft van de groei moet dan komen van overnames in de entertainment-, healthcare- of control rooms & simulatie-divisie. Niet-strategische activiteiten worden verkocht.

Ambitieuze groeidoelstellingen van beeldvormingsreus Barco: het hoopt binnen 5 jaar dubbel zo groot te zijn. Onder meer door netwerkoplossingen te gaan aanbieden. Dat schrijft De Tijd. Barco is vandaag een bedrijf met een miljard euro omzet. De ambitie is om binnen de 5 jaar al aan de 2 miljard euro te zitten. Daarvoor heeft het bedrijf verschillende groeipaden uitgestippeld. Zo wil het bedrijf in de kerndivisies (entertainment, healthcare, controlekamers en simulatie) meer producten voor het middensegment van de markt ontwikkelen, daar waar het vandaag in het topsegment opereert. Ook wil het sterk uitbreiden in groeilanden als China. Een ambitieus plan is om uit te breiden naar netwerkoplossingen en geïntegreerde systemen. "Gebruikers kopen niet alleen een scherm of projector", klinkt het in de krant. "Ze willen de getoonde inhoud ook delen via het internet, op een veilige en directe manier, bijvoorbeeld naar een smartphone. De interactie met het beeldscherm wordt even belangrijk als het beeldscherm zelf." Toch blijft Barco binnen het audio- en videosegment. "Het zou geen goed idee zijn om te concurreren met een algemene netwerkspeler als Cisco." Doel is om zo elk jaar met 10 procent te groeien. De andere helft van de groei moet dan komen van overnames in de entertainment-, healthcare- of control rooms & simulatie-divisie. Niet-strategische activiteiten worden verkocht.