Beeldschermspecialist Barco neemt het Canadese X2O Media, een specialist in communicatie-oplossingen, over. Dat kondigt het woensdag voor beurs aan. De Kortrijkse technologiereus betaalde bijna 14 miljoen euro voor X2O Media.
X2O Media werd in 2006 opgericht als een spin-off van VertigoXmedia, een bedrijf uit Montreal. Het innovatieve platform van X2O Media faciliteert het beheer, de verbinding en de aflevering van realtime gegevens van elke bron naar elk scherm, ongeacht de locatie, via dynamische en interactieve kanalen.

"X2O Media vult ons aanbod perfect aan en betekent een grote stap vooruit in de uitbreiding van onze portfolio, naast video en beeldvorming, " aldus Eric Van Zele, CEO van Barco. X2O Media stelt ongeveer 40 mensen tewerk en draaide een omzet van 5 miljoen Canadese dollar (3,2 miljoen euro). (Belga)

Beeldschermspecialist Barco neemt het Canadese X2O Media, een specialist in communicatie-oplossingen, over. Dat kondigt het woensdag voor beurs aan. De Kortrijkse technologiereus betaalde bijna 14 miljoen euro voor X2O Media. X2O Media werd in 2006 opgericht als een spin-off van VertigoXmedia, een bedrijf uit Montreal. Het innovatieve platform van X2O Media faciliteert het beheer, de verbinding en de aflevering van realtime gegevens van elke bron naar elk scherm, ongeacht de locatie, via dynamische en interactieve kanalen."X2O Media vult ons aanbod perfect aan en betekent een grote stap vooruit in de uitbreiding van onze portfolio, naast video en beeldvorming, " aldus Eric Van Zele, CEO van Barco. X2O Media stelt ongeveer 40 mensen tewerk en draaide een omzet van 5 miljoen Canadese dollar (3,2 miljoen euro). (Belga)