Barco heeft zijn omzet in het eerste kwartaal met ruim een derde (35,9 procent) zien stijgen, tot 239,2 miljoen euro. Vooral in de entertainmentdivisie was de groei spectaculair: de omzet verdubbelde ruimschoots tot 102,7 miljoen.

Bij de voorstelling van de jaarresultaten was al gebleken dat het Belgische beeldschermbedrijf kon profiteren van de opkomst van digitale cinema. Barco is naar eigen zeggen marktleider in deze sector.

De omzet in de divisie healthcare groeide in het eerste kwartaal met 8,5 procent, terwijl de divisie van de controlekamers een stijging met 19 procent kon optekenen.

Bij defensie en ventures was er een omzetdaling in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. "We kregen te maken met enkele uitdagingen op het gebied van logistiek en toelevering, waardoor enkele leveringen naar het tweede kwartaal zijn verschoven", luidt de verklaring in een persbericht.

De vooruitzichten zien er gunstig uit, want het orderboekje van Barco blijft goed gevuld. Het eerste kwartaal werd afgesloten met 470,5 miljoen euro aan orders, een kwart meer dan eind maart vorig jaar.

Concrete winstcijfers geeft Barco nog niet vrij, maar het bedrijf beklemtoont wel dat de winstgevendheid verbeterde ten opzichte van 2010.

Bron: Belga

Barco heeft zijn omzet in het eerste kwartaal met ruim een derde (35,9 procent) zien stijgen, tot 239,2 miljoen euro. Vooral in de entertainmentdivisie was de groei spectaculair: de omzet verdubbelde ruimschoots tot 102,7 miljoen. Bij de voorstelling van de jaarresultaten was al gebleken dat het Belgische beeldschermbedrijf kon profiteren van de opkomst van digitale cinema. Barco is naar eigen zeggen marktleider in deze sector. De omzet in de divisie healthcare groeide in het eerste kwartaal met 8,5 procent, terwijl de divisie van de controlekamers een stijging met 19 procent kon optekenen. Bij defensie en ventures was er een omzetdaling in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. "We kregen te maken met enkele uitdagingen op het gebied van logistiek en toelevering, waardoor enkele leveringen naar het tweede kwartaal zijn verschoven", luidt de verklaring in een persbericht. De vooruitzichten zien er gunstig uit, want het orderboekje van Barco blijft goed gevuld. Het eerste kwartaal werd afgesloten met 470,5 miljoen euro aan orders, een kwart meer dan eind maart vorig jaar. Concrete winstcijfers geeft Barco nog niet vrij, maar het bedrijf beklemtoont wel dat de winstgevendheid verbeterde ten opzichte van 2010.Bron: Belga