Barco heeft haar afdeling voor de ontwikkeling van software voor maritieme veiligheid en bewaking verkocht aan de Franse elektronicagroep Thales. Dat bericht De Tijd vandaag.

De verkoop is het gevolg van de beslissing van het bedrijf om zijnactiviteiten te stroomlijnen rond visualisatietechnologie. "We willen ons nog meer focussen op markten die groot genoeg zijn en voldoende rendement hebben", aldus woordvoerder Jean-Pierre Tanghe.

De maritieme afdeling heeft in het Duitse Stuttgart 22 mensen indienst. Barco blijft actief in de maritieme sector, maar dan methardware.

Barco heeft haar afdeling voor de ontwikkeling van software voor maritieme veiligheid en bewaking verkocht aan de Franse elektronicagroep Thales. Dat bericht De Tijd vandaag. De verkoop is het gevolg van de beslissing van het bedrijf om zijnactiviteiten te stroomlijnen rond visualisatietechnologie. "We willen ons nog meer focussen op markten die groot genoeg zijn en voldoende rendement hebben", aldus woordvoerder Jean-Pierre Tanghe. De maritieme afdeling heeft in het Duitse Stuttgart 22 mensen indienst. Barco blijft actief in de maritieme sector, maar dan methardware.