"Deze transactie kadert in Barco's langetermijnstrategie om haar portfolio van activiteiten te stroomlijnen en sterker in te zetten op de kernactiviteiten", klinkt het. De afsluiting van de transactie is gepland in de volgende drie tot vier maanden.

Barco's Defense & Aerospace divisie is actief op het gebied van defensie, avionics, luchtverkeerscontrole, opleidingen en simulatie. De afdeling heeft kantoren in de Verenigde Staten, Azië en Europa en telt 600 medewerkers. In 2013 tekende de divisie voor 157 miljoen euro aan orders op en boekte een omzet van 150 miljoen euro. De operationele kasstroom (ebitda) bedroeg 20 miljoen euro.

De verkoop werd zondagavond al aangekondigd door De Tijd waarna de handel in het aandeel werd stilgelegd in afwachting van een aankondiging van het bedrijf zelf.

Deze zomer verkocht het bedrijf ook al zijn Duitse dochteronderneming Orthogon voor 13 miljoen euro aan het Amerikaanse Exelis.

Barco's defensiepoot levert onder meer technologie aan het Russisch ministerie van Defensie ter bestrijding van bosbranden. In 2011 kreeg het ook zware kritiek van Vredesactie omdat het bedrijf een vluchtsimulator verkocht aan de Iraëlische luchtmacht. (Belga/PVL)

"Deze transactie kadert in Barco's langetermijnstrategie om haar portfolio van activiteiten te stroomlijnen en sterker in te zetten op de kernactiviteiten", klinkt het. De afsluiting van de transactie is gepland in de volgende drie tot vier maanden. Barco's Defense & Aerospace divisie is actief op het gebied van defensie, avionics, luchtverkeerscontrole, opleidingen en simulatie. De afdeling heeft kantoren in de Verenigde Staten, Azië en Europa en telt 600 medewerkers. In 2013 tekende de divisie voor 157 miljoen euro aan orders op en boekte een omzet van 150 miljoen euro. De operationele kasstroom (ebitda) bedroeg 20 miljoen euro.De verkoop werd zondagavond al aangekondigd door De Tijd waarna de handel in het aandeel werd stilgelegd in afwachting van een aankondiging van het bedrijf zelf.Deze zomer verkocht het bedrijf ook al zijn Duitse dochteronderneming Orthogon voor 13 miljoen euro aan het Amerikaanse Exelis.Barco's defensiepoot levert onder meer technologie aan het Russisch ministerie van Defensie ter bestrijding van bosbranden. In 2011 kreeg het ook zware kritiek van Vredesactie omdat het bedrijf een vluchtsimulator verkocht aan de Iraëlische luchtmacht. (Belga/PVL)