Barco - producent van cinemaprojectoren maar ook bijvoorbeeld actief in de medische beeldvorming en controlekamers - draaide vorig jaar een omzet van 1,028 miljard euro. Dat is 0,5 procent minder dan een jaar eerder.

Daar werd wel meer winst van gemaakt: de ebitda-winst (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) kwam uit op 124,5 miljoen euro of een stijging met 16 procent. Onder de streep hield het West-Vlaamse technologiebedrijf 75 miljoen euro over: drie keer zoveel als de 24,8 miljoen euro van een jaar eerder.

Barco gaat opnieuw het dividend verhogen: van 2,10 naar 2,30 euro per aandeel. Het bedrijf verwacht dit jaar meer omzet (mid-single-digit of dus zowat vijf procent groei) en meer winst.

Barco - producent van cinemaprojectoren maar ook bijvoorbeeld actief in de medische beeldvorming en controlekamers - draaide vorig jaar een omzet van 1,028 miljard euro. Dat is 0,5 procent minder dan een jaar eerder. Daar werd wel meer winst van gemaakt: de ebitda-winst (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) kwam uit op 124,5 miljoen euro of een stijging met 16 procent. Onder de streep hield het West-Vlaamse technologiebedrijf 75 miljoen euro over: drie keer zoveel als de 24,8 miljoen euro van een jaar eerder. Barco gaat opnieuw het dividend verhogen: van 2,10 naar 2,30 euro per aandeel. Het bedrijf verwacht dit jaar meer omzet (mid-single-digit of dus zowat vijf procent groei) en meer winst.