Hij werd twee jaar geleden al eens Belgisch kampioen en op de Kroningsdag deed hij het nog eens over: Bart Vanden Wyngaerd, Cisco country lead collaboration, was de snelste in het Belgisch kampioenschap wielrennen in Steenokkerzeel. Hij had 30 meter voorsprong op een groepje van 8 mede-ontsnapten. Eerder was hij ook al twee keer kampioen van Vlaanderen en een keer van Antwerpen.

Het gaat om wat Vanden Wyngaerd zelf aanduidt als 'de derde klasse in het wielrennen', na de profs en de eliten zonder contract. De wedstrijd ging over een afstand van 120km. "Het gemiddelde is even hoog als bij de profs, ruim 47km/u", vertelt Bart Vanden Wyngaerd.

Sterk is dat hij Belgisch kampioen werd in de categorie +30, terwijl hij zelf toch al 42 jaar is. Zijn overwinning droeg Bart Vanden Wyngaerd op aan zijn trainingsmaat Gunter Cuylits die eind vorig jaar aan een hartaderbreuk overleed tijdens de Wielerronde van Burkina Faso.

Hij werd twee jaar geleden al eens Belgisch kampioen en op de Kroningsdag deed hij het nog eens over: Bart Vanden Wyngaerd, Cisco country lead collaboration, was de snelste in het Belgisch kampioenschap wielrennen in Steenokkerzeel. Hij had 30 meter voorsprong op een groepje van 8 mede-ontsnapten. Eerder was hij ook al twee keer kampioen van Vlaanderen en een keer van Antwerpen. Het gaat om wat Vanden Wyngaerd zelf aanduidt als 'de derde klasse in het wielrennen', na de profs en de eliten zonder contract. De wedstrijd ging over een afstand van 120km. "Het gemiddelde is even hoog als bij de profs, ruim 47km/u", vertelt Bart Vanden Wyngaerd. Sterk is dat hij Belgisch kampioen werd in de categorie +30, terwijl hij zelf toch al 42 jaar is. Zijn overwinning droeg Bart Vanden Wyngaerd op aan zijn trainingsmaat Gunter Cuylits die eind vorig jaar aan een hartaderbreuk overleed tijdens de Wielerronde van Burkina Faso.