De Belgische gsm-operator Base, een dochter van het Nederlandse KPN, heeft 2008 afgesloten met 647 miljoen euro omzet. Dat is een toename van 5,5 procent, zo blijkt uit de jaarcijfers van KPN.

In het laatste kwartaal haalde Base 165 miljoen euro omzet, een groei van 7,4 procent. De toename is te danken aan meer abonnees en meer inkomsten uit gsm-verkeer, luidt het in de mededeling. "Base blijft beter groeien dan de markt. De inkomsten uit diensten versterkten nog naarmate het jaar vorderde".

MTA-tarieven hadden een negatief effect van 27 miljoen euro op de jaaromzet. Mobile Terminating Access of interconnectietarieven zijn de vergoedingen op groothandelsniveau voor het afleveren van gesprekken bij klanten.

De bedrijfskasstroom (ebitda) dikte het voorbije jaar met 4,3 procent aan tot 240 miljoen euro.

Base zag het aantal klanten met 21 procent stijgen tot 3,4 miljoen in 2008. In het laatste kwartaal kwamen er 204.000 bij, waarvan 21.000 postpaid.

"KPN heeft de nodige voorbereidingen getroffen om te investeren in België, onder meer in draadloos internet gebaseerd op een combinatie van EDGE en UMTS", aldus het moederbedrijf van BASE, dat er naar eigen zeggen op rekent dat de Belgische autoriteiten "een gebalanceerde markt" verzekeren.

Bron: Belga/De Tijd

De Belgische gsm-operator Base, een dochter van het Nederlandse KPN, heeft 2008 afgesloten met 647 miljoen euro omzet. Dat is een toename van 5,5 procent, zo blijkt uit de jaarcijfers van KPN. In het laatste kwartaal haalde Base 165 miljoen euro omzet, een groei van 7,4 procent. De toename is te danken aan meer abonnees en meer inkomsten uit gsm-verkeer, luidt het in de mededeling. "Base blijft beter groeien dan de markt. De inkomsten uit diensten versterkten nog naarmate het jaar vorderde". MTA-tarieven hadden een negatief effect van 27 miljoen euro op de jaaromzet. Mobile Terminating Access of interconnectietarieven zijn de vergoedingen op groothandelsniveau voor het afleveren van gesprekken bij klanten. De bedrijfskasstroom (ebitda) dikte het voorbije jaar met 4,3 procent aan tot 240 miljoen euro. Base zag het aantal klanten met 21 procent stijgen tot 3,4 miljoen in 2008. In het laatste kwartaal kwamen er 204.000 bij, waarvan 21.000 postpaid. "KPN heeft de nodige voorbereidingen getroffen om te investeren in België, onder meer in draadloos internet gebaseerd op een combinatie van EDGE en UMTS", aldus het moederbedrijf van BASE, dat er naar eigen zeggen op rekent dat de Belgische autoriteiten "een gebalanceerde markt" verzekeren. Bron: Belga/De Tijd