Gsm-operator BASE gaat tegen eind dit jaar draadloze internetdiensten via de HSPA-technologie aanbieden op de Belgische markt. Het bedrijf hoopt hiermee als "uitdager" de markt van het mobiel internet open te gooien.

HSPA staat voor "High Speed Packet Access" en komt overeen met mobiel breedbandinternet. Gebruikers kunnen tegen hoge snelheid grote pakketten data versturen en downloaden.

Het netwerk van BASE maakt nu nog gebruik van de EDGE-technologie, maar die wordt tegen eind dit jaar aangevuld met HSPA. "Dit zal resulteren in nog meer gebruiksgemak", aldus het bedrijf.

Andere gsm-operatoren maken al langer gebruik van HSPA, maar BASE verkiest de strategie van "slimme volger". Het bedrijf investeert naar eigen zeggen enkel in diensten als er voldoende vraag is in de markt. Met de doorbraak van smartphones en netbooks bij particulieren is dat nu het geval. Door langer te wachten, kan het bedrijf naar eigen zeggen ook de beste technologie aanbieden, tegen de laagste prijs.

Het aanbod van BASE in België zal vooral gericht zijn op de consumentenmarkt. Het bedrijf zegt dat de bedrijvenmarkt nog steeds gedomineerd wordt door Proximus. "KPN Group heeft aan het BIPT (telecomwaakhond, nvdr) gevraagd om in navolging van de beslissing van de raad voor de Mededinging -die een monsterboete aan Proximus oplegde- de nodige actie te ondernemen", staat in het persbericht.

Bron: Belga

Gsm-operator BASE gaat tegen eind dit jaar draadloze internetdiensten via de HSPA-technologie aanbieden op de Belgische markt. Het bedrijf hoopt hiermee als "uitdager" de markt van het mobiel internet open te gooien. HSPA staat voor "High Speed Packet Access" en komt overeen met mobiel breedbandinternet. Gebruikers kunnen tegen hoge snelheid grote pakketten data versturen en downloaden. Het netwerk van BASE maakt nu nog gebruik van de EDGE-technologie, maar die wordt tegen eind dit jaar aangevuld met HSPA. "Dit zal resulteren in nog meer gebruiksgemak", aldus het bedrijf. Andere gsm-operatoren maken al langer gebruik van HSPA, maar BASE verkiest de strategie van "slimme volger". Het bedrijf investeert naar eigen zeggen enkel in diensten als er voldoende vraag is in de markt. Met de doorbraak van smartphones en netbooks bij particulieren is dat nu het geval. Door langer te wachten, kan het bedrijf naar eigen zeggen ook de beste technologie aanbieden, tegen de laagste prijs. Het aanbod van BASE in België zal vooral gericht zijn op de consumentenmarkt. Het bedrijf zegt dat de bedrijvenmarkt nog steeds gedomineerd wordt door Proximus. "KPN Group heeft aan het BIPT (telecomwaakhond, nvdr) gevraagd om in navolging van de beslissing van de raad voor de Mededinging -die een monsterboete aan Proximus oplegde- de nodige actie te ondernemen", staat in het persbericht. Bron: Belga