Het auditoraat van de Raad voor de Mededinging heeft een klacht van de telecomgroep Base tegen Belgacom ongegrond verklaard.

Dat berichten De Tijd en L'Echo. Base diende in 2004 een klacht in wegens vermoedelijk machtsmisbruik van Belgacom in het internationale gsm-verkeer. De ex-monopolist zou Base te lage MTR-tarieven (tarieven die operatoren elkaar aanrekenen voor gesprekken naar elkaars netwerk) hebben opgelegd voor buitenlandse gesprekken naar het Base-netwerk. Belgacom verzorgde toen een deel van de buitenlandse oproepen naar Base.

Volgens het auditoraat houdt de klacht geen steek. Base zou zelfs hebben kunnen profiteren van betere tarieven dan Proximus, het eigen filiaal van Belgacom. De uitspraak dateert van 24 december, maar verscheen nu pas in het Staatsblad. Ook de klacht als zou Belgacom de buitenlandse operatoren te hoge tarieven hebben opgelegd, werd weerlegd.

Belgacom wijst erop dat Base "niet altijd die kleine, sympathieke operator is en dat een klacht niet betekent dat iemand meteen schuldig is". Base maakt zich niet druk in de uitspraak. "Het is een oude zaak. Belgacom is zelfs al met die praktijk gestopt", zegt woordvoerder Bart Vandesompele. "Wij hadden alle hoop in 2007 al opgegeven. Het auditoraat heeft nu gewoon beslist het dossier te sluiten."

Bron: Belga

Het auditoraat van de Raad voor de Mededinging heeft een klacht van de telecomgroep Base tegen Belgacom ongegrond verklaard. Dat berichten De Tijd en L'Echo. Base diende in 2004 een klacht in wegens vermoedelijk machtsmisbruik van Belgacom in het internationale gsm-verkeer. De ex-monopolist zou Base te lage MTR-tarieven (tarieven die operatoren elkaar aanrekenen voor gesprekken naar elkaars netwerk) hebben opgelegd voor buitenlandse gesprekken naar het Base-netwerk. Belgacom verzorgde toen een deel van de buitenlandse oproepen naar Base. Volgens het auditoraat houdt de klacht geen steek. Base zou zelfs hebben kunnen profiteren van betere tarieven dan Proximus, het eigen filiaal van Belgacom. De uitspraak dateert van 24 december, maar verscheen nu pas in het Staatsblad. Ook de klacht als zou Belgacom de buitenlandse operatoren te hoge tarieven hebben opgelegd, werd weerlegd. Belgacom wijst erop dat Base "niet altijd die kleine, sympathieke operator is en dat een klacht niet betekent dat iemand meteen schuldig is". Base maakt zich niet druk in de uitspraak. "Het is een oude zaak. Belgacom is zelfs al met die praktijk gestopt", zegt woordvoerder Bart Vandesompele. "Wij hadden alle hoop in 2007 al opgegeven. Het auditoraat heeft nu gewoon beslist het dossier te sluiten." Bron: Belga