Het gaat om de uitbreiding en vernieuwing van het datacenter dat Base momenteel in Gent gebruikt. De totale oppervlakte, gespreid over twee dataruimtes, bedraagt voortaan 740 m² en wordt ondersteund door drie noodgeneratoren in geval van stroomverlies.

Met de vernieuwing wordt ook de efficiëntie verhoogd. Zo daalt de PUE (Power usage Effectiveness van 1,8 naar 1,4. Dat is beter dan de 1,7 PUE die IBM in zijn datacenter in Woluwe haalt (bouwjaar 2014), maar minder goed dan bijvoorbeeld Cipal (1,25 PUE, gebouwd in 2014). Concurrent Belgacom haalt met zijn datacenter in Evere, gebouwd in 2013, ook een stroomefficiëntie van 1,4.

De uitbreiding moet er onder meer voor zorgen dat de operator het stijgend dataverbruik van zijn klanten kan blijven verwerken. Die verbruiken vandaag gemiddeld 900 megabyte per maand. Daarnaast gebruikt de operator het gebouw ook voor bedrijfskritische ict-apparatuur en datagegevens van klanten. Base heeft ook een datacenter in Aartselaar. Beide centra's zijn zo elkaars wederzijdse back-up.

Het gaat om de uitbreiding en vernieuwing van het datacenter dat Base momenteel in Gent gebruikt. De totale oppervlakte, gespreid over twee dataruimtes, bedraagt voortaan 740 m² en wordt ondersteund door drie noodgeneratoren in geval van stroomverlies.Met de vernieuwing wordt ook de efficiëntie verhoogd. Zo daalt de PUE (Power usage Effectiveness van 1,8 naar 1,4. Dat is beter dan de 1,7 PUE die IBM in zijn datacenter in Woluwe haalt (bouwjaar 2014), maar minder goed dan bijvoorbeeld Cipal (1,25 PUE, gebouwd in 2014). Concurrent Belgacom haalt met zijn datacenter in Evere, gebouwd in 2013, ook een stroomefficiëntie van 1,4.De uitbreiding moet er onder meer voor zorgen dat de operator het stijgend dataverbruik van zijn klanten kan blijven verwerken. Die verbruiken vandaag gemiddeld 900 megabyte per maand. Daarnaast gebruikt de operator het gebouw ook voor bedrijfskritische ict-apparatuur en datagegevens van klanten. Base heeft ook een datacenter in Aartselaar. Beide centra's zijn zo elkaars wederzijdse back-up.