Base heeft in het derde kwartaal 73.000 nieuwe klanten binnengehaald. De mobiele operator, een dochter van het Nederlandse KPN, heeft nu in totaal 3,6 miljoen klanten en een geschat marktaandeel van meer dan 17 procent op basis van omzet uit diensten.

De omzet van Base steeg in het derde kwartaal met 4,7 procent op jaarbasis naar 200 miljoen euro. Het is het zesde opeenvolgende kwartaal dat Base zijn dienstenomzet ziet groeien.

De resultaten van moedergroep KPN waren nagenoeg in lijn met de verwachtingen van analisten. De nettowinst was met 395 miljoen euro 12 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet daalde met 8,8 procent tot 3,3 miljard euro, grotendeels door omzetdalingen bij de onderdelen Getronics en iBasis die zich vooral richten op zakelijke klanten.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 1,3 miljard euro. KPN verwacht dit jaar een "belangrijke stap" te maken naar het doel van volgend jaar: een bedrijfsresultaat van 5,5 miljard euro. De omzet komt dit jaar naar verwachting uit tussen de 13,6 en 13,8 miljard euro. In 2010 zal de omzet in lijn zijn met die van 2009, aldus KPN.

Bron: Belga

Base heeft in het derde kwartaal 73.000 nieuwe klanten binnengehaald. De mobiele operator, een dochter van het Nederlandse KPN, heeft nu in totaal 3,6 miljoen klanten en een geschat marktaandeel van meer dan 17 procent op basis van omzet uit diensten. De omzet van Base steeg in het derde kwartaal met 4,7 procent op jaarbasis naar 200 miljoen euro. Het is het zesde opeenvolgende kwartaal dat Base zijn dienstenomzet ziet groeien. De resultaten van moedergroep KPN waren nagenoeg in lijn met de verwachtingen van analisten. De nettowinst was met 395 miljoen euro 12 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet daalde met 8,8 procent tot 3,3 miljard euro, grotendeels door omzetdalingen bij de onderdelen Getronics en iBasis die zich vooral richten op zakelijke klanten. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 1,3 miljard euro. KPN verwacht dit jaar een "belangrijke stap" te maken naar het doel van volgend jaar: een bedrijfsresultaat van 5,5 miljard euro. De omzet komt dit jaar naar verwachting uit tussen de 13,6 en 13,8 miljard euro. In 2010 zal de omzet in lijn zijn met die van 2009, aldus KPN. Bron: Belga