De Vrije Basisschool Sint-Maarten sprak LoQutus aan om het project concreet vorm te geven. Bij het Gentse it-bedrijf gebruiken alle consultants sinds dit jaar al zo'n activity tracker die bijvoorbeeld het aantal stappen telt. LoQutus zorgde voor een vormgeving die de kinderen aanspreekt en die hen motiveert om de dagelijkse fitheidsdoelen te bereiken. De leerkrachten laden de nodige data elke vrijdag op via een webapp. Voor de school past het project binnen het jaarthema 'Fit & Gezond met Staf de Giraf'. Vorige donderdag kregen de ouders en kinderen al de nodige uitleg over dit thema en het technologische project.

In een eerste fase blijft alles beperkt tot het louter monitoren van de dagelijkse bewegingen van de kinderen. In een volgende fase zal een spelelement toegevoegd worden ('gamification'), om de kinderen spelenderwijs aan te zetten om actiever te zijn. LoQutus zal dan ook de nodige gegevens verzamelen en structureren op een centraal platform én voor de evaluatie en rapportage instaan.

"Vertrouwelijkheid is het sleutelwoord. Het gaat er niet om leerlingen individueel op te volgen, het doel van het project is ervoor te zorgen dat er op school bewuster met beweging wordt omgegaan", benadrukt Bart Coppitters, enterprise information zrchitect bij LoQutus.

De Vrije Basisschool Sint-Maarten sprak LoQutus aan om het project concreet vorm te geven. Bij het Gentse it-bedrijf gebruiken alle consultants sinds dit jaar al zo'n activity tracker die bijvoorbeeld het aantal stappen telt. LoQutus zorgde voor een vormgeving die de kinderen aanspreekt en die hen motiveert om de dagelijkse fitheidsdoelen te bereiken. De leerkrachten laden de nodige data elke vrijdag op via een webapp. Voor de school past het project binnen het jaarthema 'Fit & Gezond met Staf de Giraf'. Vorige donderdag kregen de ouders en kinderen al de nodige uitleg over dit thema en het technologische project.In een eerste fase blijft alles beperkt tot het louter monitoren van de dagelijkse bewegingen van de kinderen. In een volgende fase zal een spelelement toegevoegd worden ('gamification'), om de kinderen spelenderwijs aan te zetten om actiever te zijn. LoQutus zal dan ook de nodige gegevens verzamelen en structureren op een centraal platform én voor de evaluatie en rapportage instaan. "Vertrouwelijkheid is het sleutelwoord. Het gaat er niet om leerlingen individueel op te volgen, het doel van het project is ervoor te zorgen dat er op school bewuster met beweging wordt omgegaan", benadrukt Bart Coppitters, enterprise information zrchitect bij LoQutus.