Sinds de lancering in 2017 werd BE-Alert al meer dan zeshonderd keer ingezet. Ook tijdens de coronacrisis speelde het alarmeringssysteem een belangrijke rol. 'Het Nationaal Crisiscentrum verstuurde na elk Overlegcomité een bericht met een overzicht van de beslissingen naar alle geregistreerde e-mailadressen', zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in de krant.

Correct, snel en helder

'De coronapandemie en de overstromingen van midden juli maakten duidelijk hoe belangrijk communicatie bij noodsituaties is. Mensen moeten correct, snel en helder geïnformeerd worden', aldus Verlinden.

Sinds de lancering in 2017 werd BE-Alert al meer dan zeshonderd keer ingezet. Ook tijdens de coronacrisis speelde het alarmeringssysteem een belangrijke rol. 'Het Nationaal Crisiscentrum verstuurde na elk Overlegcomité een bericht met een overzicht van de beslissingen naar alle geregistreerde e-mailadressen', zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in de krant.'De coronapandemie en de overstromingen van midden juli maakten duidelijk hoe belangrijk communicatie bij noodsituaties is. Mensen moeten correct, snel en helder geïnformeerd worden', aldus Verlinden.